Inte bara systemet – även naturen!

Det äkta paret Peter och Henrik träffades i fjol. Den 5 juni beräknas deras efterlängtade första barn komma. Trots den enorma glädje de känner inför att bli föräldrar kan de inte låta bli att känna båda missmod och oro.

Peter är nämligen transman, något han vetat om hela livet. Fram till 2013 då riksdagen beslutade att ta bort steriliseringskravet ur könstillhörighetslagen har han tvingats leva med ett kvinnligt personnummer. Men nu är han officiellt en man.

Erkännandet och lättnaden som kom i och med lagändringen förbyttes dock till förvirring när han blev gravid. En spärr i Stockholms läns landstings digitala journalsystemet blockerar nämligen ett manligt personnummer, vilket indirekt säger att han inte kan föda barn.

http://www.metro.se/nyheter/peter-ar-gravid-och-ska-snart-foda-en-omojlighet-enligt-systemet/EVHoex!0XRXWEdqKh6ts/

Hur gör landstinget då någon föds med både kvinnliga om manliga könsorgan, bara undrar? Vilka personnummer får de, om de inte opereras som barn? Tvingar man barn att bli det ena eller det andra?

Men om man nu känner sig som det ena eller det andra så säger det ju emot sig själv att man vill vara båda. I så fall ÄR man ju båda. Och föder man ett barn så är man barnets mamma. Inte dess pappa. Lika lite som att spermierna kommer från barnets mamma.

Missförstå mig rätt, jag känner förståelse för att man kan känna att man är född i fel kropp.Men transsexualitet bygger just på att könet är biologiskt och att man faktiskt KÄNNER sig som et ena eller det andra.Man kan även känna sig intersexuell. Och en del hermafroditer känner sig som det ena eller det andra och vill korrigera.

Men nu ÄR det ju faktiskt så att barn inte är någon rättighet, och varför krångla till det? Barn är ingen rättighet för heterosexuella cis-personer.

Nej, gör det lättare för folk som vill att ta hand om de barn som FINNS istället för att yrka på gravida pappor.

Det är ett sjukt land vi lever i…

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Tofflan said,

    Och så lägger vi ner landstingen. De skapades 1862 främst med syfte att ta hand om brännvinsskatten….


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: