Urgammal retorik – urgamla osanningar

14 elever på en grundskola på Östermalm i Stockholm misstänks för narkotikabrott. Samtliga är under 18 år. Ingen av dem är tidigare känd av polisen. Hur kommer detta sig? Jo, span hade fått veta att det fanns ett utbrett missbruk av cannabis på skolan!

http://www.dn.se/sthlm/14-elever-pa-ostermalmsskola-misstankta-for-narkotikabrott/

Så nu kommer ungdomarna att erbjudas akut vård! Skulle man erbjuda dem vård om det hade varit så att de hade supit varenda helg? Knappast att man skulle ha ansett dem vara alkisar, man hade tagit ett snack med föräldrarna.

Och vad är det som säger att det är ett missbruk det handlar om? Polisen menar att ungdomarna inte vill se ett samband mellan deras puffande och narkomanerna på Sergels torg. Men det är väl självklart! Det är inte många som röker cannabis som hamnar på plattan. Sedan kan polisen säga vad vill om att de flesta som missbrukar tung narkotika har börjat med cannabis. Tja, om cannabis är förbjudet så kanske langaren säljer tunga droger också. Med andra ord – marknaden är densamma. I Holland säljer inte coffeeshops heroin.

De som missbrukar heroin på plattan har antagligen druckit rätt mycket sprit i sina dagar också. Ska sprit också förbjudas?

GIVETVIS ska ungdomar varken hascha, supa eller röka tobak. Men med urgammal retorik kommer man inte långt. Tvärtom, både ungdomar och vuxna genomskådar den. Och det kan få motsatt också.

”De säger att man dör av en joint, Oj fan, det gjorde jag inte. Varför ljuger de? Ljuger de om kokain också? Kanske är inte kokain heller farligt.”

Nej, de som far med dessa osanningar om cannabis ställer till rejäl skada i samhället…

Men de inser inte detta. Några tullare skriver glatt en insändare i Metro där de ber ungdomar att inte knarka eftersom de har hela livet framför sig. De hänvisar till att marijuana förstör ungdomarna och gör dem till vrak. De tycker att ungdomarna ska söka vård. Ty om man missbrukar förnekar man att man är narkoman.

http://www.metro.se/metro-debatt/du-har-livet-framfor-dig-borja-inte-med-droger/EVHofo!lmi7imhkYMyV/

Men om man FAKTISKT inte missbrukar utan brukar – varför skulle man då söka hjälp och bli straffar för at man bestämmer över sin egen kropp? JAG skulle inte göra det! Och NEJ, jag röker inte marijuana på regelbunden basis. Jag gör det kanske två gånger om året. Så hur FAN kan någon få det till missbruk??? Alkohol dricker jag oftare, kanske två gånger i månaden. Är jag en suput då???

Kan folk inte titta på vad vetenskapen säger i stället? Man ska ju också veta att det finns de som tjänar pengar på att ha en restriktiv narkotikapolitik.

Narkotikautredaren och tullinspektören som skrev ihop denna pärla till artikel tar också upp att ungdomar skulle experimentera sig till ett beroenden. Hur tänker man då? Cannabis GER nämligen inget fysiskt beroende. Så innan folk kommer med skrämselpropaganda kan de väl ändå kolla upp vad det är de skriver!

Visst kan cannabis vara skadligt för psyket, men det kan också öppna upp. Inte heller blir man dum i huvudet. I så fall skulle vi inte ha folk som Barack Obama eller Carl Sagan.

Frågar ni Pinglan är hon trött på lögner!

2 svar so far »

 1. 1

  Cannabis said,

  I Sverige är tydligen allt bruk ett missbruk när de kommer till cannabis.

  • 2

   Asp said,

   Fast detsamma gäller ju alla olagliga droger. Man gick till och med så långt att man översatte ”drug use” i en EU-rapport till ”missbruk”, vilket ju faktiskt inte är samma sak.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: