Missbruka inte ordet!

Jennifer Wegerup skrev en fantastisk krönika i Aftonbladet om hur en kvinna tog hennes tid i tvättstugan och då Wegerup tar ut den blir hon kallad rasist. Veckan innan hade samma sak hänt. Då var det en svensk, blond, blåögd man, vit som den fallande snön som hade tagit Wegerups tvättid. Wegerup gjorde likadant den gången, dvs tog ut tvätten ur maskinen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/jenniferwegerup/article21167622.ab

Wegerup blev såklart arg båda gångerna. Men då kvinnan skriker att Wegerup är rasist för att hon inte låter denna kvinna ta hennes tvättid, ja då är det ju kvinnan som är rasist. Eftersom hon utgår från att Wegerup gör som hon gör eftersom hon är vit.

Dessutom missbrukar kvinnan ordet rasist. Det är tyvärr ett ord som används i tid och otid idag. Så fort en så kallad etnisk svensk gör något som inte passar så kallade rasifierade personer så är svensken per automatik rasist.

Något är helt skevt i den svenska debatt där bara ­vissa anses ha rätt att känna sig kränkta och sätta ­agendan. Som om för­domar och främlingsfientlighet ­inte kunde komma från och riktas åt alla håll, skriver Wegerup också i krönikan. Mycket bra att folk VÅGAR ta upp detta. Det diskuteras alldeles för lite idag. De enda som tar upp detta är en och annan som skriver i kommentarsfält till vissa artiklar, och de blir ofta anklagade för att bara läsa Avpixlat och springa runt och ropa ”negerboll”.

Wegerup vill inte använda n-ordet. Wegerup är emot den rasism som förekommer. Men i likhet med mig så vill hon inte att ordet ska missbrukas eftersom den verkliga rasismen då drunknar i vad som enbart är skällsord. Detta kan i stället göra att det blir svårare att ta itu med verklig rasism och att den verkliga rasismen ökar.

Jag tror också att det är farligt att man anser att enbart svenskar kan vara rasister. Det blir också en grund till att ett parti som SD är det näst största idag. Vill vi ha en exkludering av vissa? Nej. Varken av svenskar, invandrare eller andra!

Kram!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: