Kärlek behöver inte vara samma sak som sex

”Vi asexuella och våra frågor hamnar allt som oftast i skymundan. Det är kanske inte så märkligt. Vi har inte några stora juridiska frågor att strida för. Vi har inte utsatts för förföljelser eller behövt kämpa för likhet inför lagen. Man har inte hatat oss, misshandlat oss eller mördat oss.

Faktum är att ytterst få har känt till ordet asexualitet, vilket är ett av våra problem. Det är ett problem när vi växer upp och märker att vi inte är som andra, att vi inte uppfylls av samma känslor, att vi inte känner sexuell attraktion till andra människor.”

Detta skriver Jonas Thungren Lindbärg i Metro

http://www.metro.se/metro-debatt/asexuelle-jonas-karlek-maste-inte-innebara-sex/EVHogC!6qglDP78M0jRc/

Riktigt snygg kille, liknar Michael Jackson lite, btw.

Precis som homosexuella så får asexuella ofta höra att det går över då man träffar rätt person. Själv är jag singel, men många asexuella lever i partnerrelationer och har det mer än jobbigt.

Asexualitet borde kanske uppmärksammas mer. Då man talar om sexualitet så heter det ju att man är hetero, homo, bi, transa, queer och så vidare. Man talar till och med mer om polyamorösa än om asexuella.

Lite är det väl därför jag inte skulle gå med i ett pridetåg. Det tycks ju mer och mer handla om att föra ut sex och snusk i det offentliga rummet än om homosexuellas rättigheter. Sist jag var där hade jag tagit med en asexuell-keps – men vågade inte ta fram den! Ironiskt nog, när det är där jag BORDE känna mig trygg – men det var en av de få gånger jag INTE gjorde det som asexuell.

Dessutom så sägs det att hälften av de som går med i pride-tåget är heterosexuella vita ultravänsterpersoner. Visserligen hade en privatperson från SD, Jan Sjunnesson, ordnat ett alternativt Pridetåg i Järva idag, men det mötte mycket riktigt protester. Sjunnesson är inte homo, och har tydligen uttalat sig negativt om homosexuella. Då kan man ju faktiskt fatta att folk ilsknar till. Men ponera nu att det hade varit en homosexuell SD:are som tagit initiativ – det hade blivit samma protester från vänstern eftersom SD per se hatar bögar och flator. Att det finns homosexuella och invandrare som också röstar på SD kan de inte tänka sig.

Och när kommer våra förtroendevalda att åka ut till våra förorter för att tala om homosexuellas rättigheter, jag bara frågar…

http://www.metro.se/nyheter/20-tal-personer-gick-i-sd-profilens-utskallda-pride-tag/EVHogC!boNVkfzr0yDLM/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: