Kommer jag att vara överflödig?

På DN har en ny plattform lanserats – DN åsikt.

http://dnide.dn.se/dn-asikt-snart-kor-vi/

Redan då förslaget nämndes tilläts kommentarer. Folk är positiva. Men de är oroliga för att vara tvungna att gå under alias, eftersom man helst bör vara HBTQ, extremvänster eller feminist för att anses riktigt rumsren.

En kommentar sammanfattar mycket av det jag tänker själv:

”Nej. De (rasister och SD:are) är inte bortglömda och inte heller av mig omtyckta. Vad jag dock ständigt reagerar på, är att dessa som tar till kraftspråk, hotar, förlöjligar och hatar, finns på båda sidor.

Märkligt nog anses vänsterhat vara något “fint” och accepterat, så dessa hatare kan uttrycka vilja att ha livet ur personer som inte delar dennes åsikt under eget namn – utan risk för repressalier. De som från andra hållet gör likaledes, hängs ut på kvällstidningars hemsida, blir av med jobb, vänner, framtid… Skillnaden är inte särskilt stor på hur båda läger uttrycker sig, bara att vänsterhat och i viss mån även vänstervåld verkar vara förvånansvärt accepterat, medan hat och våld från högerfalangen inte är det. Vad mig anbelangar, accepterar jag inte detta från något av lägren. Vi sägs leva i en demokrati, vilket torde innebära att alla borde kunna yttra sin åsikt – dock i civiliserat tonläge, utan huliganrusningar mot kravallstängsel, stenkastning, vandalisering med mera.

Ibland syns hatet vara så dubbelmoraliskt det är löjligt. Exempelvis den kvinnliga antirasistiska feministen som blir alldeles rosenrasande när någon säger “neger” och domderar uppbragt över att det är ett nedvärderande, fult epitet på färgade. Hon ser dock inget fel i att i nästa mening själv lidelsefullt dunka in ett hatfyllt, likaledes nedvärderande “CIS-män” mot runt 50% av Sveriges befolkning. Dubbelmoralen blinkar som ett stroboskop på discot – men feministen ser inte det uppenbara.

När rasisten därpå påstår att “alla invandrare är våldsbenägna brottslingar”, blir feministen ännu mer förbaskad, påpekar att man inte ska dra alla över en kam, och passar därtill på att utropa alla män som patrialkala förtryckare, alla män som potentiella våldtäktsmän, som kvinnohatare. Feministen i fråga kan mycket väl vara avdelningschef och utöva skräckvälde över sina både manliga och kvinnliga anställda – men det är inte hon som är problemet. Nej,det är det hemska partrialkatet. Som hon hätskt och hatiskt bekämpar med till alla buds stående medel, såväl genom att sprida lögner, som att förlöjliga och nedvärdera utseendet på den onde patrialkale CIS-mannen som har mage att påstå att hennes världsbild är aningen skev.

Notera att epitet brukar jag försöka akta mig för och även om invandrare råkar vara överrepresenterade i brottsstatistiken, liksom 98% av (rapporterade) våldtäkter genomförts av män, skulle jag knappast förvränga det till “alla (män)”. Precis som jag vare sig skulle hota med eller för den delen ta till våld emot någon som inte delar mina åsikter.”

Så nog vore det bra om ALLA ståndpunkter kunde få komma till tals. Jag har vänner som liksom någon som kommenterat läser Avpixlat och Flashback då och då bara för att få mer än EN sida av saken. Trots att människan inte håller med om det mesta som står där.

Sverige har inte blivit tryggare, snarare tvärtom. Vad det beror på vill jag inte spekulera i, men om någon kan säga vad det beror på och vad vi kan göra åt det skulle jag nog sova bättre på nätterna.

Nåja, för att återgå till ämnet så är det roligt om det nu verkligen blir så att alla får sina röster hörda. Frågan är då bara om Pinglans blogg fortfarande behövs då…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: