Detta blir ju ett mega-Robinson – eller blir Hope Lost Hope?

Med anledning av denna megakris för Syriens flyktingar som har börjat lämna landet i massor och som får folk att öppna plånböckerna då det publiceras en bild med en död pojke på stranden (joddå vad ni än tror så brinner och gråter det i bröstet på Pinglan också, då hon tänker på Alan, INTE Aylan och hans anhöriga), så vill en engelsman bilda staten Hope på en ö dit flyktingar kan komma och bo!

Jojo, tanken är god,men blir det inte snarare Lost Hope? Vi behöver ju inte gå längre än till serier som Lost eller dokusåpor som Robinson för att se vad som händer när olika typer av folk sätts på en ö. Just det, de kommer att förgöra varandra.

På ett asylboende i Mönsterås fick kristna flyttas efter hot från islamister – från, just det, Syrien!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/kristna-flyktingar-flyttade-fran-asylboende-efter-hot-av-islamister/

Och det är förmodligen bara en vindpust med tanke på vad som skulle hända om folk fån olika länder skulle hamna på en ö. Eller till och med från samma land. I Syrien bor det kristna som flyr, muslimer som inte är muslimer på ”rätt sätt” enligt IS som flyr, islamister med SIN uppfatning osv., osv.

Syrien håller ju på att falla sönder just på grund av detta.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/ser-inget-hopp-for-landet-men-stannar-kvar/

Landet hade 23 miljoner invåndare, nu befinner sig 4 miljoner utomlands. De flesta i Turkiet och Libandon. I Libanon är var fjärde person flykting. Hur påverkar DET både Syrien och Libanon? Om net nu är så bra ekonomiskt för andra länder att få arbetskraft, som man ofta säger i Sverige då invandringsfrågan kommer på tal, så borde ju Syrien stå på ruinens brant nu, Libanon torde vara det bästa landet i världen att bo i samt borde Grekland ta emot fler flyktingar.

http://petterssonsblogg.se/2015/06/22/alexandra-pascalidou-gillar-invandring-har-men-inte-dar/

Helt underbart blogginlägg! Då det finns arbetslösa i Sverige så är det bra att det kommer invandrare, är folk i Grekland arbetslösa så är det dåligt!

Och kommer det fler och fler invandrare hit – NEJ jag är inte orolig för att det ”svenska” ska försvinna eller att nya influenser kommer,det jag är orolig för är att bostadsbrist och arbetslöshet kommer att öka ännu mer. Vi kan ju knappast betala 70% av våra löner i skatt till flyktingar och vi inte ens får några löner – eller? Och är det bra då folk anses vara rasister då vårdcentraler ersätts med asylboenden? Kommer DET att underlätta för flyktingar som kommer hit?

NEJ, vi har inte lika stora problem i Europa som i Syrien, men ändå tillräckligt stora för att folk sak känna sig otrygga. Så vad ÄR det snarare för okänsliga, inhumana människor som lurar iväg folk på livsfarliga resor över Medelhavet för hisnande summor och lovar folk ett bättre liv?

Tyskland kommer nu att ta emot många flyktingar av de som varit strandade i Ungern, och man uppmanar folk i Sverige att inte skrämma iväg dem. Men folk är ju uppenbart inte trygga där heller!

http://www.metro.se/nyheter/flyktinghatet-skakar-tyskland-jag-kanner-mig-inte-trygg/EVHohA!jEjOtVYjCKY/

http://www.metro.se/metro-debatt/sverige-maste-sluta-forsoka-skramma-bort-flyktingar/EVHohC!ngWwVlgcIOzag/

http://www.metro.se/metro-debatt/sverige-maste-sluta-forsoka-skramma-bort-flyktingar/EVHohC!ngWwVlgcIOzag/

Och inte bara rasister finns i Europa. IS och Al-Qaida finns i Sverige också. Vad blir DÅ trygghet för dessa flyktingar som kommer? Får de inte samma problem här?

Dessutom verkar tanken helt borta på att hjälpa folk på hemmaplan. Det måste ju både vara billigare och humanare. Men påstår man det är man rasist.

Bilbränder i Rinkeby, skottlossning i Biskobsgården, granater som flyger kring benen på vanligt, hederligt folk från alla de delar av världen. Det är också en del av vår vardag i Sverige- som beror på att vi inte kan ta hand om de som kommer nyanlända. Och jag är ledsen, men jag tror att detta ökar om det kommer fler som vi inte kan ge ett bra liv här.

För er som undrar, så vet många av er att jag är emot ökad barnalstring också – av precis samma anledning. En av de få grejer jag är stolt över är att jag aldrig fick barn…

Och lite intressant är det att ta del av folks tankar kring detta:

”I Sverige hotar och misshandlar invandrare svenskar just för att vi är svenskar. Jag är uppvuxen i Ronna, Södertälje. Alla ni som INTE vuxit upp i en invandrartät förort och vill påstå att jag sprider rasism, tycker jag ka flytta dit. Var någonstans påstod jag att alla invandrare beter sig på detta vis? Försök inte ens…”, skriver Fredrik H.

Han får svar av Fredrik K:
”Svaret på din fråga om vart du påstår att alla invandrare beter sig på ett sätt, hittar du i din absolut första mening där du skriver just exakt det.”

Men Fredrik H svarar:
”Fredrick Karlsson Skrev jag ”alla invandrare”? Nej ,det gjorde jag inte. Men att du skulle bry dig om sakfrågan är tydligen för mycket begärt. Det måste sticka i ögonen på dig när svenskar kommenterar i media om det våld vi utsätts för i invandrartäta förorter i Sverige. SVT Uppdrag Gransknings mest kände reporter beskrev under valvakan att han nästan dagligen får brev från svenskar som utsätts för hot och våld av invandrare i förorten. Betyder det också enligt dig att han pekade ut ALLA invandrare? Alla människor ska behandlas lika, eller hur? Gör det då. Här har du chansen att uttrycka din avsky för det våld svenskar utsätts för. Annars har jag bara läst din avsky för det omvända…

Exempel: Låt säga att du har blivit misshandlad av svenskar. Betyder det att ALLA svenskar misshandlat dig? Jag börjar förstå att läsförståelse inte är din starka gren.”

Men då kommer en Armin och säger att invandrare alltid fått ta skit av ”er svenskar”. Inte bara vissa svenskar som drar alla över en kam, det förekommer bland vissa invandrare också. Precis som att vissa invandrare röstar på SD, liksom vissa svenskar.

Varför blunda för fakta?

Och fler individer, svenskar och invandrare, betyder fler brott mot oskyldiga svenskar och invandrare…

Man frågar sig också varför folk flyr i sådana massor just nu.

Et skäl som anges är att FN inte klarar situationen längre. Men va fan? Det bildades ju efter andra världskriget för att kunna bevara freden. Uppenbarligen lyckades det inte. FN klarar inte av det.Men europeiska politiker och arbetslösa, bostadslösa européer som OCKSÅ vill leva i fred klarar tydligen av att ta hand om terrorister och bomber i förorter! RÄCKER det inte med rasistidioterna??? Ska inte de om kommer få ett mänskligt liv här??

http://www.expressen.se/geo/carl-fridh-kleberg/darfor-flyr-de-till-europa-just-nu/

Annars kan man ju undra vad UNHCR gör. Och det enda som talar om hur man ska kunna hjälpa är Röda korset och Rädda barnen som säger att vi ska ta emot fler. Men kommer inte då fler liv riskeras i lastbilar och på Medelhavet? Det är ju just den politiken som ORSAKAR dessa tragedier som vi får bevittna.

http://www.expressen.se/jagvillhjalpa/

Nej, vad skönt det vore om folk kunde tänka mer logiskt nångång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: