Att argumentera mot minskad invandring anses vara rasism

Amanda Björkman skriver i DN att SD:s främlingsfientlighet visas i och med flyktingsituationen.

Rapporter om svårigheterna som vissa svenska kommuner upplever, vittnesmål om överfulla asylboenden och uppskrivna prognoser har hjälpt oss att förstå. Den bilden är vi bekanta med, skriver hon. Men nu börjar också andra bilder tona upp. Taggtrådsstängel, bomber, långa vandringar, drunkningar. Precis som Amanda skriver så får vi bevittna inte bara vad de flyr till utan också vad de flyr ifrån.

Men vissa människor beter sig trots det cyniskt. Att Alain drunknade skulle bero på att pappan ville ha ett vitare leende. Enligt hans syster hade pappan blivit av med tänderna i tortyr.

Självklart så borde pappan ha rätt till tandvård, och det oavsett om han cyklat omkull, ätit för mycket godis eller blivit av med tänderna i tortyr. Och nog fan är det smaklöst att tala om vitare leenden och lycksökeri! Men jag ställer mig fortfarande frågan om det inte finns tandvård i Turkiet. Är den för dyr? Har bara turkar rätt till den? Jag vet inte, och antagligen är det rasism att fråga hur folk ska kunna få hjälp utan att riskera livet och utan att få andra att dra konstiga slutsatser som att de syrier som bor här och antingen är arbetslösa eller betalar skatt här får betala dyra tandvårdskostnader medan de som ämnar söka asyl i andra länder får gratis vård.

Hela tiden misstänkliggörs de som flyr. Vilket är fel. Men det är OCKSÅ en del av den misslyckade invandrarpolitiken. Sedan två år tillbaka får nämligen alla som flyr från Syrien permanent uppehållstillstånd i Sverige. http://www.dn.se/nyheter/varlden/alla-syriska-flyktingar-far-stanna/

Många får rådet vid flykten att inte resa med papper, eftersom de då kan skickas tillbaka till det förra landet eller i värsta fall tillbaka till kriget i hemlandet. I dagens Danmark vill folk inte visa papper och bli registrerade eftersom de då måste söka asyl där!(Varför kan man undra, Danmark är inte heller någon krigszon vad jag vet.) Har de inga papper vet man inte vilka de är. De flesta är naturligtvis inte islamister eller terrorister, men risken för att sådana släpps igenom då det ser ut såhär ÄR större. Vilket inte heller är vad vi vill erbjuda kristna och andra muslimer som inte är terrorister. Eller övriga människor som befinner sig i Sverige.

http://www.dn.se/ledare/signerat/amanda-bjorkman-flyktingkrisen-visar-sds-framlingsfientlighet/

Att inte vilja ta in fler invandrare är inte rasism. Men idag sätts det alltför stora likhetstecken mellan dessa påståenden. Men vänd på det hela. Att ta vilja ta in fler invandrare är rasism. Inte riktigt en ekvation som går ihop. Sedan ska man ju vara medveten om att det finns rasister bland SD:arna.

En SD-politiker från Åstorp undrade i ett inlägg på Facebook om ingen kan ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta – apropå de asylsökande som nu kommer till Sverige från Danmark.

Kvinnan är ledamot i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Åstorp och nämndeman i Helsingborgs tingsrätt.

– Vi tycker att det är extremt olämpligt och vi kommer att ta kontakt med henne och be henne förklara vad det här betyder, säger SD:s presschef Henrik Vinge till hd.se.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-politiker-vill-mota-flyktingarna-med-kulspruta/

http://www.svd.se/pressekreteraren-idiotin-ar-en-arbetsborda/#sida-1

Förmodligen så lär HON bli av med jobbet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: