Hade en SD:are sagt detta hade det varit annat ljud i skällan, vill jag lova!

Regeringen vill att svenskarna slutar ge pengar till tiggare på gatan och istället skänker pengarna till olika hjälporganisationer. Målet är att det ska bli färre tiggare på de svenska gatorna.

– Var och en får göra som den vill men jag tror att medlen gör större nytta hos organisationerna, säger jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), som är ansvarig i regeringen för frågan om utsatta EU-medborgare.

Åsa Regnér understryker att hon tycker att det är en stor tillgång att svenskar är solidariska och givmilda. Samtidigt pekar hon på att det finns ett stort antal organisationer som jobbar på plats i Rumänien för att förbättra situationen för de framför allt romska grupper som väljer att resa till bland annat Sverige för att tigga.

http://www.dn.se/nyheter/politik/regeringen-ge-inte-pengar-till-tiggare/

Man slutar aldrig att förvånas. För någon månad sedan var det liv i luckan då SD hade satt upp annonser i tunnelbanan om att man ville att tiggeriet skulle upphöra. Då hette det antiziganism utan att ett ord om romer hade yttrats. Och man kunde ge sig fan på att om det hade varit Vänstern, Miljöpartiet eller Socialdemokraterna som hade satt upp valaffischer med ett sådant budskap så hade det hetat att man tyckt att socialhjälpen i Sverige inte funkat, typ.

Men det skulle inte heller förvåna mig om man får se på löpet i morgon att Åsa Regnér närmar sig Sverigedemokraterna. Sverige är ju trots allt Sverige.

Annonser

1 Response so far »


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: