Blå hund

Det finns en serie på Nickelodeon som heter Sam & Cat. Det är en spinoff på både iCarly och Victorious. I huvudrollerna har vi Jennette McCurdy som Sam Puckett och Ariana Grande som Cat Valentine. Tjejerna träffas av en olyckshändelse men blir sedan rumskompisar och startar en barnvaktsfirma för att tjäna lite extra pengar.

I ett av avsnitten blir det förbjudet att dricka Blå Hund läsk, eftersom den innehåller för mycket socker. Så för att tillgodose deras egna och andras sockerbehov så börjar tjejerna tillverka Blå Hund-läsk och de säljer den över hela stan, typ.

https://www.youtube.com/watch?v=1M41hclS3Js (lite ur avsnittet)

Men det är inte bara i sitcoms detta förekommer. Det finns de som vill införa läskförbud på skolor – just det, för att socker är farligt!

http://asikt.dn.se/asikt/debatt/infor-laskforbud-pa-skolor-och-sockerskatt/

Man får tankar till cannabisförbudet. Man blir beroende, det är skadligt för kroppen, socio-ekonomiskt utsatta grupper drabbas m.m.

Och socker är farligast av allt. Enligt vad Anneli Önneby skriver i DN är socker lika vanebildande som kokain och ger liknande abstinens som vid heroinmissbruk.Och cancer i munhålan får man också!Och hög konsumtion av socker ökar risken för att utveckla cancer i bukspottskörteln, en av de dödligaste cancerformerna med sämst prognos, enbart 3% lever fem år efter diagnos.

Å fan, vad konstigt att 99% av oss läskdrickare fortfarande lever!

Blir man trött på folk, eller blir man trött på folk?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: