Clara Henry anser att mens är feminism!

Vaknade idag till ett nyhetsinlägg på Tv4 med Clara Henry och hennes nya bok om mens. Visst kan man hålla med om att det inte bord vara sådan skam kring det, men sorry, det ÄR äckligt med blod. Oavsett om det kommer ur snippan, näsan eller sår! Det kanske finns en orsak till varför det inte är tillåtet att dra av plåster eller ta av bandage offentligt i Kanada, hur idiotiskt det än låter.

Intressantast är dock att Clara talar om att mens är en feministisk fråga! ”Har du mens eller”? syftar på griniga kvinnor med PMS, och det är kvinnoförnedrande att ställa frågan. Även män som är på dåligt humör får frågan, och då skulle de vara som sura kärringar. Och det är könsdiskriminering.

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/h%C3%A4r-f%C3%A5r-clara-henry-alla-att-s%C3%A4ga-mens-skammen-m%C3%A5ste-bort-3206780

Tja, att kalla folk för kärringar är inte snällt. Men en feministisk fråga – nej! Då BLIR ju mens något fult. Eller ska man tvinga män att ha mens?

Intressantast är dock att Clara Henry talar om att det är skamligt med just kvinnors kroppsvätskor. Att kvinnor gråter är fult, och deras mensblod är skamligt. Ursäkta? Jag trodde i min enfald att pojkar inte fick gråta eftersom de inte är tillräckligt manliga då, och är det verkligen okej att tala om sperma och utlösning hur som helst utan att män anses vara slemmiga torskar?

Nej för fan killar vifta gärna med pappersnäsdukar fyllda med sperma och tjejer, visa era blodiga bindor för offentligheten! Och till båda könen – bloda ner era kläder med näsblod. Varför inte droppa snor omkring er när ni fortfarande håller på?

Jag vill inte vara med om detta. Men sedan kan jag hålla med om att det borde vara mindre skamligt att snacka om utlösning och mens. Eller blod och snor. Alla slår sig ju och blir förkylda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: