Janne Josefsson – en av de få journalister som står på sig!

I torsdags debatterades H&M:s nya reklamfilm, där det bland annat förekommer kvinnor i slöja, i SVT:s debattprogram. SVT-medarbetaren Gina Dirawi är mycket kritisk och i ett inlägg på Instagram kallar hon bland annat diskussionen för ”extremt underlig”.
Men Janne Josefsson, som vikarierar som programledare i ”SVT Debatt”, förstår inte kritiken.
– Det känns som att hon tycker att vi debatterar om handikappade ska ha rätt till rullstol eller något liknande. Det är så självklart för henne att slöjan bara är ett klädesplagg men det är inte bara det utan den symboliserar också vissa saker, säger han till Nöjesbladet och tillägger:
– Vad jag tycker i frågan är ointressant men självklart ska vi kunna debattera sakfrågan.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article21521163.ab

Givetvis har Gina rätt att tycka att debatten är ignorant och diskriminerande. Men bara det visar ju hur viktigt det är att debatten tas! Men då är det ju en paradox att hon inte ens vill ha debatten!

Självklart ska man kunna debattera allt! Kan man inte få göra det – ja, då är jag benägen att hålla med Janne Josefsson – då får man flytta till Nordkorea eller Saudiarabien! Eller åtminstone googla ordet ”demokratur”!

Det är ju mycket på grund av att åsikter i de offentliga rummet stryps som gör att sidor som Avpixlat poppar upp och SD får allt större stöd!

Och fröken Dirawi borde nog tänka sig lie för innan hon anklagar andra för att vara ignoranta och diskriminerade. Hon har ju själv gjort uttalanden om judar som inte heller är rumsrena. Jag lovar hade jag sagt ens en antydan om att jag inte gillar muslimer i det offentliga rummet så hade jag garanterat varit arbetslös i detta land!

Varför? Jo på grund av att debatten är strypt i demoktraturen Sverige.

Så, stå på dig Janne Josefsson! Du är fortfarande folkets röst i journalistdjungeln!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: