Det finns droger på alla asylboenden

Mohamed Rage, 20, kom till Sverige från Somalia för tre år sedan och fick då bo på totalt tre olika boenden. På samtliga förekom droger.

http://www.metro.se/nyheter/mohamed-20-finns-droger-pa-alla-asylboenden/EVHojk!N0Y1t70tI21d/

Aftonbladet har också pratat med Fred Nyberg, professor i biologisk beroendeforskning, som varnar för att flyktingbarn riskerar hamna i drogmissbruk och kriminalitet.

– Man måste förstå att de här barnen mår dåligt och inte känner tillit till andra än de som pratar det egna språket. En stor majoritet söker sig därför till sina landsmän som ofta redan har dragits in i kriminalitet och missbruk, på så vis sker en ständig rekrytering, säger han till Aftonbladet.

Högst intressant. Hade en svensk sagt något om att det finns droger på asylboenden hade hen genast klassast som rasist, som hade dragit alla över en kam. Okej, Mohammed berättar om vad han har upplevt, men om en svensk blir bestulen av någon som råkar vara rom och påpekar detta så drar hen per automatik alla romer över en kam – trots att hen i detta fall också bara berättar vad hen har upplevt – nämligen att de romer hen har träffat är oärliga.

Nej, det ÄR skillnad på folk och folk här i Sverige, där hatet mot vita cis-män anses rumsrent och normalt…

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Det Nyberg säger här kanske kan stämma i en del fall, men rent generellt sätt ska man nog vara jäkligt varlig när man läser Nybergs uttalanden, då han ofta hävt ut sig en hel del märkliga uttalanden i media och får nog för närvarande ses som en av förbudslägrets förgrundsfigurer. Sedan gör man naturligtvis bäst i att ta allt som Aftonbladet skriver angående någon som helst kontroversiell fråga med en enorm näve med salt.

    Droger förekommer för övrigt i princip överallt, i fängelser, i behandlingshem och så vidare. Det som fascinerar mig är att förbudsfanatikerna tror att man på något magiskt sätt kan skapa ett ”drogfritt samhälle” (exklusive de droger de själva använder, förstås, som alkohol, kaffe etc), trots att man inte ens klarar av att hålla fängelser drogfria.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: