Ditt samvete är inte mitt ansvar!

Ellinor Grimmark vill arbeta som barnmorska i Sverige. Men hon är motståndare till aborter. Hon kan få rätt i Europadomstolen eftersom det är hennes kristna religion som är emot abort.

Visst, hon har all rätt i världen att vara abortmotståndare. Men, som Hanne Kjöller så rätt påpekar i DN, så kanske hon ska arbeta med något annat. Att säga som barnmorska att man inte vill utföra aborter är som att söka jobb som svetsare och inte vilja svetsa. Eller iallfall att söka jobb som bagare och inte vilja lägga i alla ingredienser i degen.

http://www.dn.se/ledare/signerat/hanne-kjoller-samvetet-inte-andras-ansvar/

Sedan kan man ta exemplet som Kjöller tar med i artikeln, att om man plötsligt tar beslut om aktiv dödshjälp, ska läkare då tvingas gå med på detta? Det är skillnad på om något är på ett visst sätt från början eller om det förändrar sig. Å andra sidan – skulle ett sådant beslut fattas och läkare som redan arbetar där inte vill – ja, då kanske de också blir uppsagda på grund av arbetsbrist som det så fint heter. Dessa läkare skulle troligen inte trivas med en sådan förändring och söka sig andra yrken eller arbetsuppgifter om så stora förändringar sker.

Sådant sker ju inom andra yrken idag. Vissa arbetsuppgifter kommer till, andra utgår, folk vidareutbildar sig eller söker sig därifrån.

Och, som Kjöller skriver, som brandman kan man inte kräva en rökfri eller sotfri miljö. Då ÄR man inte rät person på rätt ställer utan ska nog söka sig till något annat yrke.

Så ÄR det bara,mänskliga rättigheter är inte bara det vi gillar eller det som just JAG eller DU tycker är rätt!

http://www.expressen.se/ledare/johannes-forssberg/manskliga-rattigheter-ar-inte-bara-det-vi-gillar/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: