Finns det bara naiva eller rasister i Sverige?

De flesta rikspolitiker och en stor del av journalistkåren har inte gjort sitt jobb de senaste åren. De har gravt misskött frågorna om migration och integration. I stället för att bidra till en hållbar, generös och folkligt förankrad politik har de hypnotiserats av Sverigedemokraterna. Och nu kraschlandar politiken, skriver journalisten Lasse Granestrand

http://www.svd.se/politiker-och-medier-har-misskott-migrationsfragorna/om/svenskt-flyktingmottagande

Det är så sant. Hela debatten tycks handla om att vi tar emot flest flyktingar i Europa och det är för lite ändå till att SD har en politik som vill stänga gränserna.

Påstår man att man importerar arbetslöshet är man rasist. Påstår man att man tar emot fler än man kan hjälpa eller har råd med är man rasist. Det talas om att man är rasist i parti och att man hyllar nazism då man är kritisk, skeptisk eller ifrågasättande till den politik som förs.

Många är de svenskar och invandrare som VILL att folk ska kunna leva trygga här och JUST DÄRFÖR vill debattera frågan utan att bli sedda som värsta Hitler. Inte undra på att sådana partier som SD växer!

Men Granestrand skriver att mantran nu överges:

”Invandring är lönsam”.

På hur lång sikt och vid vilken sysselsättningsgrad invandringen blir lönsam. Enligt vissa forskare är det 72 procent vilket inte nåtts på decennier.

”Vi kan inget göra. Vi är bundna av regler och konventioner”.

Det har naturligtvis aldrig varit så att alla andra länder utom Sverige hade ett val. Mång gånger handlar andra länder rätt, andra gånger fel. Precis som Sverige.

Och ja, flyktingar väcker empati i mig också. Men det är ohållbart att ta emot fler per invånare är Tyskland, som ändå tar emot många. Vilka vinner på det? Allra minst de nyanlända. De vill väl inte heller bo i baracker i främmande länder utan möjligheter till försörjning. Och känna rasismen öka för att tryggheten för ALLA urholkas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: