Varför ska jag betala skatt till detta?

Jakob Erikssson skriver i DN att det är fel att finansiera insemination för ensamstående kvinnor med skattemedel. Utgångspunkten måste väl ändå vara att barn har två föräldrar, även om ödet ibland kan vilja annorlunda. http://asikt.dn.se/asikt/debatt/ska-vi-lagstifta-bort-barns-ratt-till-tva-foraldrar/

Men lita på att det blir ett jävla liv. På en del kvinnor. Carina Georgsson menar att barn mycket riktigt inte är en rättighet, men möjligheten måste finnas. Fine, finns möjlighet att bli prima ballerina vid 82 års ålder också? Hur tänker man om man säger att något inte är en rättighet men att möjlighet måste finnas?

http://asikt.dn.se/asikt/debatt/ska-vi-lagstifta-bort-barns-ratt-till-tva-foraldrar/att-fa-barn-ar-inte-en-rattighet-men-det-maste-finnas-mojlighet/

Barn som växer upp i familjer med bara en förälder utsätts antagligen inte för skilsmässor eller våld mellan vuxna i hemmet i samma utsträckning som barn med två föräldrar gör. De här barnen kommer heller aldrig till av misstag eller för att rädda ett förhållande på glid. Kvinnor som inseminerats har oftast god ekonomi och stora sociala nätverk, skriver Gerorgsson. Hur vet hon hur många vänner eller hur mycket pengar det som vill ha barn har??? Och om nu fördomen skulle vara sann så kan väl dessa kvinnor själva betala, inte belasta skattebetalare!

Såklart att barn som växer upp med en som inte har partner bevittnar våld i hemmet, men hur utbränd är inte denna ensamstående som måste uppfostra själv? Och vad är det som säger att det inte kommer in en partner i bilden så småningom? Och bråkar verkligen alla som bor tillsammans jämt? Hur fan kan folk DÅ vilja ha någon?

Emma Hederen menar att tvåsamhet inte garanterar trygghet.
http://asikt.dn.se/asikt/debatt/ska-vi-lagstifta-bort-barns-ratt-till-tva-foraldrar/tvasamhet-garanterar-inte-trygghet/

Visst har hon rätt i att alla barn i familjer med två föräldrar har det bra. Och jag kan verkligen reagera på att det ska vara så jävla svårt att adoptera men att de föräldrar som missköter sitt föräldraskap på alla vis får behålla sina ungar.

Det talas om att livmoderbärare har möjlighet, vilket inte snoppbärare har att få barn. Men om nu detta ska vara en möjlighet för livmoderbärare ska väl också smoppbärare ha möjligheten. Eller rättigheten. Eller hur det nu är.

Själv anser jag snarare att man bör jobba på att minska befolkningsökningen på planeten, vi är tillräckligt många ändå. Subventionera oss frivilligt barnlösa istället. Men det är väl int4e möjligt. Eller rätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: