Boken var ju bara för kass

Har precis läst ut den där boken jag skrev om igår. Och det var lika snurrigt hela tiden. Man skriver att man inte driver med judar, svarta eller araber idag, men ASIATER skojas det hejvilt med! Och det ökar! Det må vara sant, och i . fall görs det nidteckningar av asiater i bästa rasismstil som drabbar svarta. Men då jag ser ett foto på en vit man och en asiatisk kvinna – vari består rasismen? Tror folk per se att mannen har köpt en thailändska? Annars kan jag inte fatta varför folk inte ska få vara tillsammans oavsett ursprung, och isåfall är det väl BRA att det är blandat!?

Latinamerikanska tjejer menar att svenska killar gillar dem för att de i likhet med svarta är mer ”hip-hop”. Men det finns väl latinamerikanska killar som rappar också? Latin kings någon?

Folk av blandade härkomster gråter för att de drabbas av identitetskriser. Vari ligger rasismen? Identitetskriser har vi alla. Och redan då jag var barn så fick jag lära mig vilka rötägg svenskar och vita var, så det hände faktiskt att jag ljög och sade att jag var judinna eller zigenerska. Taskiga kommentarer tystnade förvånansvärt snabbt. Iallafall då. Kanske borde testa detta igen.

Andra i boken grät för att folk inte fattade att de kunde svenska, i synnerhet om de var födda här eller adopterade. Visst kan jag fatta att det är störigt jobbigt, men utgår man från att alla som ser ”utländska ut” KAN svenska, ja då är man rasist för DET! Och vem hart aldrig råkat ut för att folk inte tror att man kan språket? Då jag har varit utomlands har det hänt. Jamen, gråta då!

Flyttar jag utomlands en dag så inte fan kommer jag att gråta för att folk inte tror att jag kan deras språk. Jag lär nog ha allvarligare problem där…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: