PK rakt av!

Så var deltävling 1 i årets Melodifestival över. Det började med ett inledningsnummer med någon slags ny text till Monica Törnells ”En vintersaga”. Jag kunde inte låta bli att fundera på varför Gina Dirawi och Petra Mede stod vid en busshållplats i Stockholm när nu denna deltävling ägde rum i Göteborg. Det hela går dock över i någon slags karneval. Tja, en av mina vänner är på Fasching i Tyskland just nu.

Så börjar Mede och Dirawi att tjata om att båda var julvärdar och att Dirawi hade ifrågasagts för att hon är muslim! Men vafan! Det är ju för att hon hatar judar som hon kritiseras! Vad tänker folk med? Är man rasist per se om man är kritisk till vad någon muslim säger och tycker? De kan väl ha vettiga och korkade åsikter som alla andra?!

Så kommer det en nakenbild i bild…

Så börjar Samir & Viktor sitt nummer, någon slags fotbollstecho där de ska bada nakna på Sergels torg och fucka loss. Varför inte i någon Göteborgsfontän? Lite PK får även de in då ”det finns plats för alla här”. Mycket riktigt har de bara överkroppar på slutet av låten och det breakdansas i någon plaskdamm… Låten är i Andra chansen.

Pernilla Andersson tillägnade sin låt sonen Sixten, tre år. Sixten själv börjar tydligen tjuta då har hör den, vilket Pinglan inte fattar eftersom det låter som en vaggvisa, gäsp! Kom med ett något som inte handlar om invandrare och barn nu, tack! Gudskelov slutade detta som sexa!

Mimmi Werner var tack och lov annorlunda! Härlig hippie-country som var bra mycket bätte än de två första bidragen! Synd att det bara blev en femteplats.

Så sjunger Albin och Mattias att det är inte pengar som gör en rik. Är ALLT PK i år? Temat är inte nytt. Tommy Körberg tävlade med ”Judy min vän” 1969.

”Rik” gick till Andra chansen.

Melodi nummer 6 (joddå, femman var ju diskad) börjar med munspel. Och DETTA är den bästa rösen i t´ävlingen! I all enkelhet och med fin ljusshow sticker detta ut. Den enda kritik jag har mot Robin Bengtsson är att detta är för likt både Magnus Carlsson och Måns Zelmerlöw. HELT rätt att detta är i final!

Ace Wilder sjunger om att allt löser sig – don’t worry. ÄNTLIGEN något göteborgskt! Hennes top var jättefin, men, VARFÖR kör hon med hip-hop brallor till. Snygg ljusshow med kuberna och klart den bästa låten! BRA att den är i final!

Men vad sade Gina sen?? Vi är glada för Måns och hans bringa? Ingen som skriker sexism? Men jag kanske hörde fel eller missuppfattade.

Gillade dock numret med att ”Allt är Eurovisions fel”. Kanske är det därför låtarna är så toksopiga. Vi har helt enkelt inte råd att arrangera ESC nästa år igen!

Så fick då äntligen Anna Book sjunga sitt bidrag ”En himmel för två”. Och i jämförelse med de andra biragen var det bra! Helt magiskt!

Och då Stina Ekblad läste ”Groupie” var det super! Inte heller illa att ”Las Ketchup” kom.

Ilsken blir jag dock då jag läser att Gina Dirawi hotas. Även om tjejen är ett judehatande pucko så behöver man inte sjunka lika lågt. Och snälla media, sluta skylla på att hon hotas för att hon är muslim. Det är nog flera än islamofober som är puckon!

http://www.dn.se/kultur-noje/melodifestivalen/ace-wilder-och-robin-bengtsson-till-final/

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article22219446.ab

http://www.metro.se/melodifestivalen-2016/har-ar-kvallens-vinnare/EVHpbf!KbMaLOMEuheKs/

http://www.metro.se/noje/anna-book-jag-har-gratit-sa-mycket/EVHpbf!aFyfMvn668TsE/

http://www.metro.se/melodifestivalen-2016/hot-mot-gina-dirawi-skyddas-av-livvakt/EVHpbf!GkewYvybivJeQ/

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Tofflan said,

    Nä.. En får inte tycka nåt om att en programledare är dålig som programledare för att hon har ickesvensk härkomst. Vad har det med saken att göra, liksom?
    Väldigt bra summering av första deltävlingen. Kunde ha skrivit den själv! 😉


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: