Det är väl inte särskilt logiskt

För cirka en vecka sedan publicerade Aftonbladet bilder ”svenskar” som är IS-terrorister. Läsare hörde av sig med vissa frågor angående detta, och en av dem var just varför de kallades ”svenskar”.

Sofia Olsson Olsén svarade följande:

– I normalfallet kallar man personer som bott i Sverige under lång tid för svenskar. Med några enstaka undantag är de vi skriver om dessutom svenska medborgare och alltså svenskar.

Alltså – att de som är svenska medborgare kallas svenskar, fine, det kan jag fatta. Men kallar man folk som hr bott i Sverige för svenskar, ja, då var väl inte den kvinna som knuffades framför ett tåg i Tyskland svenska även om hon var svensk medborgare. Hon var dessutom tysk medborgare och bodde i Tyskland, alltså var hon tyska enligt denna definition, så varför beskriver de henne som svenska då? Ingenstans lyckades då jag (fast jag kanske inte letat tillräckligt) hitta i tysk media något om att hon var svensk.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22185698.ab

Sedan kan man ju undra om vilka som helst kan få medborgarskap eller ens uppehållstillstånd här. Hur många av terroristerna är andra generationens invandare? Givetvis är varken första eller andra generationens invandrare terrorister, lika lite som att majoriteten svenskar hatar utlänningar, men nog har vi tagit på oss ett problem här. Precis som jag skrev i förra inlägget, hade man inte varit naiv nog att inte kräva id av folk som kommer eller att inte ta in fler än det kan finnas jobb till, ja, då HAR vi problem och vi kommer FÅ problem.

Och ja, vi kan inte föda fler svenskar heller än det finns bostäder och jobb till, så barnbegränsning – JA!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: