Stefan Hedlund fattar!

Stefan Hedlund, som är professor i ötstatsforskning vid Uppsala universitet skriver i Aftonbladet och hur Sverige och Tyskland har handskats med flyktingkrisen.
”Båda hade inledningsvis samma extremt välkomnande attityd, som innebar att man flagrant satte sig över gemensamma regelverk rörande den fria rörligheten inom EU.

Båda hade samma naiva tro på att man skulle lyckas pressa andra medlemsstater att dela den välkomnande inställningen, definierat som att ”ta sitt ansvar”.

Och båda har samma erfarenheter av sextrakasserier mot unga kvinnor, utförda av unga asylsökande män med bakgrund i Nordafrika och arabvärlden.

Där upphör dock likheterna”, skriver han.

Då kvinnor sextrakasserats i Köln så tog journalister reda på sanningen. Polischefen där fick avsked och de som söker asyl och begår brott får inte uppehållstillstånd i Tyskland.

Då samma sak sker i Sverige så mörkar inte bara polisen utan även media höll inne med sanningen. Först då man i Sverige fått reda på vad som hänt i Tyskland och upprördheten på sociala medier är ett faktum så tvingas svensk traditionell media följa efter. Men man tassar på som katten kring het gröt. Varför?

”Det som gör att Sverige skiljer sig från Tyskland ligger i att kulturen av politiskt korrekt uppträdande är så djupt förankrad i vårt land”, skriver Stefan Hedlund! SÅ sant!

Här vågar varken politiker eller medier säga något som skulle kunna på minsta sätt tolkas som rasism eller att man skulle ge SD rätt. Och om man hade krävt gränskontroller och ID-handlingar i ett tidigare skede hade vi aldrig befunnit oss där vi gör nu. Där man antingen är naiv eller rasist.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article22198632.ab

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: