Det var då ett jävla tjat…

… om att Gina Dirawi som muslim har varit julvård. I inledningsnumret till deltävling 2 i årets mello var det åter uppe. Kommer Ginas ursprung och religion vara ett stående tema i år?

Så börjar då äntligen själva tävlingen, som inleds med David Lindgren. Låten var okej, men det kom lite i skymundan av lasershowen. Set var laserstrålar överallt, det var illusioner av vatten och av himmel. Låten gick dock direkt till final.

Innan låt nummer 2 börjar hade Gina bytt klänning. Riktigt snygg. Så går Viktor upp på scen – HJÄLP vad har han för jacka på sig? Låten är SÅÅÅÅ oldschool – 80-tal så det bara skriker om det! Det blev en sjätteplats och det kommer säkerligen att bli en radiohit.

Molly Petterson Hammar står på ett brinnande podie med en dansant och ändå annorlunda låt. Hon sjungart bra, och det påminner om förra årets låt, fast detta är bättre. Det blev Andra chansen för en av mina favoriter i denna deltävling.

Isa var klart mognare detta år än förra året. Även hon sjöng bra, men emellanåt blev det lite skrikigt. Powerballaden var fin, men varför hade hin hennamålade armar? Andra chansen var det värt, Andra chansen blev det.

Innan Krista Sigfrids gick upp på scenen klagade Gina på att ryssarna hade hotat med att släcka nr sina TV-sändningar då det förekom en lesbisk kyss i ”Marry me” 2013. Däremot gick det bra med bullbakande gummor 2012. Vad som inte nämndes var hur feministerna klagade på ”Marry me” eftersom de menade att låten gick ut på att man skulle göra allt för en man!! Och kommer inte feministerna att klaga på ”Faller”? ”Jag tror jag faller, du får göra vad du vill med mid”, får väl en och annan feminist att tro att Krista underkastar sig en hemsk man. (Kanske klagar de inte om det är en kvinna som Krista underkastar sig.) Vad som också slog mig var att hon sjöng på rikssvenska fast hon är finlandssvenska. Låten var gladpop som inte stack ut speciellt, det blev en femteplats.

Låt nummer 6 heter ”Håll mitt hjärta hårt”. Den påminde starkt om Björn Skifs, som har gjort en låt som heter ”Håll mitt hjärta”. Det är INTE samma låt! Så kom den sist också.

Innan låt nummer 7 så läser Krister Henriksson och Peter Haber ”Vad é det du vill ha” – riktigt bra!
Och sedan kommer kvällens höjdpunkt, Wiktoria, 19 år från Brämhult. Kläderna var toppen, jag vill OCKSÅ ha lasershow och specialeffekter på MINA kläder. Denna blandning av country och Avicii är bäst hittills i årets melodifestival!

Rolig idé sedan att låta Charlotte Perelli påa snabbreprisen med en sång. Fast då det väntas på resultat kallar Gina Patrik Isaksson, Uno Svennungsson och Tommy Nilsson för ”vise män”. Blir inte gamla kränkta nu? Nåja, Claes Elfsberg talar om schlagerdivor som ett utdöende släkte, och gör ett roligt reportage om det, haha! Så börjar även Perelli att sjunga om det – och det i en härligt glitterklänning. Låten var ju också bara bäst – varför tävlar inte den? Den var ju inte sämre än mycket som varit med hittills.

Fast- trots allt – Wiktoria kan vara årets vinnare om inga under sker i kommande tävlingar.

http://www.dn.se/kultur-noje/melodifestivalen/david-lindgren-och-wiktoria-till-final/
http://www.dn.se/kultur-noje/melodifestivalen/johanna-paulsson-mellanmjolksvecka-med-skrall-i-melodifestivalens-andra-deltavling/
http://www.expressen.se/noje/david-lindgren-och-wiktoria-vidare-till-final/
http://www.metro.se/melodifestivalen-2016/har-ar-de-stora-vinnarna/EVHpbm!dUaPu5J0ErJ82/
http://www.metro.se/noje/besviken-trio-efter-jumboplaceringen/Hdzpbm!7nfI1kSDtGDbE@N6lMaJw/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: