Dubbeltydiga budskap

Ikväll är det dags för deltävling 3 i Melodifestivalen 2016. Många tror att detta är den mest svårtippade tävlingen. Detta tippar Johanna Paulsson i DN.

1. SaRaha – Kizunguzungu
Sara Larsson (varför förväxlar jag henne med den där tokfeministbruden)är född i Sverige men uppvuxen i Tanzania. Låtens titel betyder yrsel, vilket ger huvudbry i sig. Denna afropop kommer inte att funka vare sig som afropop eller annat. Det blir en sjundeplats. Dessutom, på bilden iallfall ser tjejen vit ut med svarta dansare i bakgrunden. Kommer inte någon PK-människa att börja tala om vita förtryckare? Nej, så sant, det är en kvinna som sjunger…

2. Swingfly feat. Helena Gutarra – You carved your name
Det är lite av Teddybears över låten. Denna låt är dock inte politiskt korrent. Den innehåller raderna ”got some greens in my jeans/got a pocket full of trees” som knappast syftar på broccoli, haha! Det kommer att bli en Andra chans för låten.

3.SMILO – Weight of the World
Svajig house med svag sångare. Budskapet om att bära världens problem på sina axlar är dock sött. Johanna tippar en sjätteplats, men detta kan skrälla till Andra chansen.

4.After Dark – Kom ut som en stjärna
Nu blir det glitter och glamour i sann schlageranda. Låten i sig är dock inte tillräckligt stark för att ta sig direkt till final, men det räcker gott och väl till Andra chansen.

5. Lisa Ajax – My heart wants me dead
Att Lisa Ajax har en av de bästa rösterna i detta landet har väl inte undgått någon, Pinglan tyckte hon var fantastisk i Idol. Men låten är en opersonlig universallåt och kommer garanterat att spelas sönder i radio, vilket inte räcker. Dessutom är scenografin inte stark nog, utan bara konstig. Det blir bara en femteplats.

6. Boris René – Put your love on me
90-talssoundet i kombination med en snygg soulröst gör att detta går till final, enligt Johanna. Något annant en Andra chansen vore fel.

7. Oscar Zia – Human
Denna låt handlar om humanistiskt engagerande framfört i breda axelvaddar (ska även Zia bära världens problem på sina axlar?). Det är ett stilbyte från Oscar Zia som i liket med Isa i förra veckan kan ställa till det. Men annars borde en finalplats vara självklar.

Jojo, ikväll kan det hända grejer!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: