Pressat…

Så var den tredje deltävlingen avklarad. Det hela började med Henrik Schyffert på elgitarr och Gina Dirawi på trummor i en låt som David Bowie har skrivit, ”Under pressure”. Och nog måste deltagarna ha varit under press alltid.

Idag slapp vi i alla fall detta tjat om att Gina Dirawi är muslim, men i stället började man tjata om ålder, och Schyffert skojade om att han blivit inkvoterad för att han är en vit heterosexuell man! Så kommer ”lilla smarta feministen” Sigrid 9 år. Liiite jobbig är hon, även om hon är jäkligt duktig på repliker. Men hon fortsätter att driva med att Henrik Schyffert inte är någon ungdom utan en dinosaurie! Men – tydligen hyllas hon!
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article22301471.ab

Gina Dirawi och Henrik Schyffet hade kläder som var speciella. De såg ut som något slags brudpar. Gina hade midsommarblommor i håret (VAD skulle Kakan ha sagt om detta) och en klänning som fick mig att tänka på en ung brud. Henrik hade blommor både på och i kavajen.

Nåja, till låtarna.

SaRaha borde haft samma klänning som i inslaget innan låten. Det hon hade på sig passade inte till låten, som vid första genomlyssningen lät som techno ena sekunden och som afropop nästa. Det lät bara rörigt, men vid andra genomlyssningen var det het okej. Andra chansen var helt rätt.

Bor inte Swingfly i Svreige? I introduktionen till låten talade han engelska. Låten var bra, dock men hur fasen var dansarna klädda? Och varför tog han sig i skrevet flera gånger? Låten kom sexa.

SMILO hade en låt med bra budskap, men, hallå, varför sjunger de ”freedom is something you must deserve”? Förtjänar inte ALLA människor frihet? Trist låt som slutade som femma.

Så kom Christer Lindarw ut och han ÄR verkligen en stjärna! Låten var en traditionell schlager, men jag såg den mer som en del i en show med After Dark än som en melloloåt. Inte ens det snygga klädbytet kunde ge låten mer än en sjundeplats.

Lisa Ajax hade en härlig glitterklännig som dock var lite väl kort för min smak. Och varför dansar dansarna bland toalettpapper? Lisa är jättebra, men låten är utslätad. Men med tanke på resten av startfältet så var det helt rätt att detta gick till final. Och då hon sjöng andra gången var toapappret borta – klart bättre!

Boris René är en fotbollspelare från Degerfors som kan göra vågen men ögonbrynen. Det lät helt klart som både Bruno Mars och Guy Sebsatian. Tyvärr lät aven detta slätstruket, groovet och funket till trots, men det kommer sätta sig efter några genomlyssnignar, så att det gick till Andra Chansen var inte fel.

Oscsr Zia tävlade med en låt som lät helt annorlunda än det han brukar tävla med. Men var nånstans var axelvaddarna? Och precis som i fallet med After Dark kom jag att tänka på något som en del i en större show, typ ”Another brick in the wall” med Pink Floyd.

Marie Göranzon läste ”Samba sambero”. Hol läste bra, men, tyvärr, det låter bättre då Anna Book sjunger.

Det bästa på hela kvällen var nog då Schyffert drev men journalister och att de måste skriva om allt. Även det som Schyffert sade just då! DN tyckte mycket var amatörmässigt.
http://www.dn.se/kultur-noje/bade-vantat-och-ovantat/

I pausnummer 2 var Gina med i någon danscrew. Tja, man ska visa upp ALLA hennes talanger i SVT. Då kan ingen klaga på hennes kön, religion eller vidriga åsikter mer!

http://www.dn.se/kultur-noje/oscar-zia-och-lisa-ajax-till-final/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: