Snart är det rasism att sola sig!

Många gånger har jag haft diskussion med folk om varför det skulle vara rasistiskt att måla sig svart i ansiktet. Jag kan nämligen inte se någon koppling mellan att måla sig i en viss färg som inte är ens egen och rasism. Så länge man inte gör sig lustig över andra eller deras utseende. Jag har då också ställt mig frågan om brunkräm och solning är s. Om jag ligger i solen hela dagarna så gör jag ju faktiskt det för att se mörkare ut!

Och brunkräm och spraytan ÄR ju tydligen rasism nuförtiden! Emma Patissier Alm jobbar med skönhet. Hon driver en spraytan-studio och erbjuder sina kunder en schyst solbränna, samtidigt som de slipper utsätta sig för solens farliga strålar. Då hon lade ut bilder på sig själv in spraytan på Instagram anklagades hon för att vara rasist! Hon använder märket Minetan som har döpt sina produkter till “dark ash”, “morrocan” och “caramel”. Vilket får folk att rasa.

http://www.msn.com/sv-se/livsstil/stil/emma-kallades-rasist-f%c3%b6r-sin-spraytan-%e2%80%93-s%c3%a5-reagerar-hon-p%c3%a5-kritiken-och-hatet/ar-BBqABRS?

Emma påpekar ju mycket riktigt att det finns många produkter som har namnet ”black” i sig, och varför stör sig folk på det?

Och varför frågar man HENNE om hon kommer att byta några namn? Det är väl inte Emma som har döpt produkterna? Möjligen kan man fråga om hon tänker använda någon annan spraytan än Mineton, även om man kan tycka att folk är väl lättkränkta om de stör sig på ett ord som ”caramel”.

Som sagt, som vit är man snart rasist om man solar sig, äter karameller eller dricker kaffe.

Har folk inget viktigare att göra, jag bara undrar. Och kalla mig gärna rasist, för jag kommer fortsätta att sola mig. Jag är uppvuxen i Sverige och har fått lära mig ända sedan barnsben på sextiotalet att det är finare att vara mörkhyad än ljushyad.

li=AAb2bl2&ocid=ASUDHP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: