Så länge det är lönsamt att tigga så tigger EU-migranterna!

Trots att regeringens nationella samordnare för utsatta EU-medborgare lagt fram förslag till att åtgärda tiggeri är antalet EU-migranter som tigger i Sverige oförändrat jämfört med för ett år sedan, visar en undersökning som SVT Nyheter gjort.
http://www.metro.se/nyheter/omkring-4-000-eu-migranter-i-sverige-lonsamt-att-tigga/EVHpdn!XOsPmVmgerIg/

Strax efter påsk i år befann sig mellan 3 900 och 4 700 tiggande EU-migranter i Sverige, visar en kartläggning som SVT Nyheter gjort. Det betyder att antalet inte minskat under det gångna året.

– Min bedömning är att det fortfarande är tillräckligt lönsamt att tigga i Sverige. Och så länge det är det, fortsätter individerna att komma, säger Martin Valfridsson, som varit regeringens nationella samordnare för utsatta EU-medborgare, till SVT.

Ja, de fortsätter att komma så länge det lönar sig. Detta visar ju att jag gör rätt som inte ger dem pengar. På detta sätt cementerar vi fattigdomen och menar att det är okej att folk tigger. Att ge dem pengar är bara kortsiktig hjälp, på lång sikt förvärrar man deras situation. De kommer aldrig att ens försöka få andra jobb om de kan få mat för dagen på detta sätt.

På så sätt kan jag förstå de som vill förbjuda tiggeriet. Ty vill vi att de ska få en framtid eller vill vi ha fattigdom? Vad tänker du?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: