Åter igen exempel på svenska journalisters ensidiga beskrivningar

Idag har jag läst två krönikor i Aftonbladet som ser lite väl naivt och ensidigt på sakernas ting.

Staffan Heimersson skriver att folk tror på myter om invandrare som de tror på klintbergare! Han menar att folk läser Avpixlat helt okritiskt och därför tror på vandringssägner.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/staffanheimerson/article22644031.ab
Ja, sådana människor finns säkert, men isåfall läser väl folk Aftonbladet helt okritiskt också! Och vad är det som säger att om araber en dag är i majoritet i Sverige att vi inte skulle leva ”arabiskt”. Fick indianerna enorma friheter den dagen det fanns fler vitingar i Amerika, kanske? Och varför skulle jag älska invandrarnas religion, seder och klädessätt när jag inte alltid älskar svenskars livsstil? Måste vi ta in fler negativa saker och problem än vi redan har?
Precis som Staffan Heimersson säger, dessa yttranden och åsikter har funnits så länge som vi har haft invandring i Sverige – men varför har inte fördomarna i så fall försvunnit, eller varför har vi inte lärt oss av våra egna misstag?
Nu säger någon säkert att folk som kommer hit kommer för att de flyr för sina liv eller för att de är fattiga. Men de som åkte till USA och tog indianernas land från dem flydde också från svält och religiösa förföljelser! Var det bra för ursprungsbefolknigarna i Amerika och Afrika, jag bara undrar…

Så kommer Fredrik Virtanen och skriver att det är bra att massmedia har slutat låta folk kommentera – eftersom rasifierade, kvinnor och feminister får ta hat och hot från högerfolk och till viss del av jihadister!
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/fredrikvirtanen/article22642968.ab
1. Hur har man kunnat kartlägga vilka som hatar?
2. Tror man på fullaste allvar att inte sverigedemokratiska män får ta onödig skit? Eller är det okej att vissa åsikter hatas, hotas och stalkas och inte andra?
3. Då jag lästa kommentarsfält oavsett vilka som skrivit så har jag ALDRIG sett kommentarer som att ”vi vet vad du bor din jävel”. Däremot ska jag erkänna är att jag har sett kommentarer i stil med att ”sådana puckon borde man slå in knäskålarna på”, vilket är jävligt idiotiskt i sig, att förespråka våld är inte okej, även om det är ilska i ord eller ett skämt, men sådant har riktat sig till både vänster och höger!

Virtanen skriver att det är trevligare nu när vredgade män är borta. Men vredgade kvinnor till både höger och vänster har väl också skrivit en massa skit. Även om det nu då inte skulle vara lika vanligt (men i alla fall kan man ju inte fastställa kön heller på de som hatar och hotar) så är det väl inte okej det heller. Påstår man att det bara är vita kränkta män som hatar, ja då är man väl lika fördomsfull som de man fördömer!

Höjdaren denna lördagsförmiddag måste ändå vara Jenny Strömstedt. Hon säger att hon stolt medger att hon är extremfeminist! Vet hon vad det står för? DET är nämligen manshat!
http://www.expressen.se/kronikorer/jenny-stromstedt/det-ar-for-dem-vi-maste-fortsatta-1/
Hur fan kan man överhuvudtaget skryta med att man hatar? Hur många av er som läset detta är ”stolta rasister”?
Ja, jag tror också på att jämställda samhällen är bättre än andra. De samhällen där man själv får göra sina val. Alla kvinnor, eller alla män, för den delen, VILL kanske inte både förvärvsarbeta och ha familj! Detta är ju också ett bevis på att det är likhetsfeminism som man bör vara i Sverige. Är någon så kallad särartsfeminist och menar att kvinnor är bra på vissa saker och män på vissa och båda sakerna bör uppskattas, ja, då hatar denne person män! Undra på att jag aldrig vill bli kallad feminist, möjligen jämställdist eller hellre helt enkelt humanist!
I Sverige har vi möjlighet att välja om vi vill gifta oss och skaffa familj. Vi kan välja bort det – men gör vi det, vilka skriker högst då? Många gånger – just feminister!

Nä, vill vi ha ett verkligt jämlikt samhälle i Sverige, så fördöm inte de som väljer annorlunda. I så fall kan vi ju förbjuda slöjor även om det är självvalt också. Det står ju för kvinnoförtryck precis som korta kjolar – eller?

Nu är jag arbetssökande, men jag skulle nog aldrig vilja jobba med journalistik. Ej politiskt korrekt bloggande får räcka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: