Hur ska jag veta hur du bill bli tilltalad?

Freja Lindberg, 18, är könsneutral. Varje dag tvingas Freja utstå kränkningar från personer som inte tycker att hen har rätt att finnas och hen har ofta ångest över att inte ha en självklar plats i samhället. ”Det är strukturerna som dödar transpersoner”, säger hen.
http://www.metro.se/nyheter/freja-18-ar-ickebinar-strukturerna-dodar-transpersoner/EVHpdr!I3NpKtgvx0PqE/

Hen förstod inte att hen var icke-binär förrän hen tog reda på info på sociala medier. Hur förstod hen det då? undrar jag.
Hen skriver vidare att det är att folk kallar hen för hon som gör att hen mår psykiskt dåligt. Freja säger vidare att för cis-personer är könsidentiteten en icke-fråga medan det ser annorlunda ut för transpersoner, dvs de som inte är cis.

Men bland icke-binära känner en del sig som både män och kvinnor, en del som varken eller och en del som mitt emellan.

Visst kan jag förstå att man mår dåligt av att folk inte respekterar den man är.
http://www.metro.se/nyheter/transpersoner-mer-utsatta-for-psykisk-ohalsa/EVHpdm!M0dolhBeDc2qY/
Transpersoner har sämre psykisk hälsa än övriga befolkningen och tillsammans med hbtq-personer löper de som grupp större risk att utsättas för diskriminering och negativt bemötande. Alfie Martins är transexuell och hon är inte förvånad.

Här är han en hon. Det är fasen inte lätt att veta hur folk vill bli tilltalade. En del transpersoner vill kallas han eller hon, andra hen. Kanske behövs ytterligare ett eller två pronomen. Ordet ”hen” betyder snarare för mig att man inte vet om det är en han, hon, icke-binär eller transperson.

Nej, jag blir bara förvirrad. Jag vill inte kränka någon, men det tycks ju inte finnas någon konsensus, och gör det inte det är det ju fan omöjligt att veta! Så även om det är tröttsamt för er – det är bra att ni upplyser oss korkskallar så att vi inte kränker. Respekt för andra ÄR viktigt och ni ska fan inte behöva må dåligt. Men vi som inte har det problemet måste kunna fråga utan att DET anser kränkande.

Kram och kärlek till er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: