Tjôta!

Ikväll var det en bra kväll. Jag satt & kollade på det första Inför Eurovision Song Contest för i år. Jag tycker inte att Frans har någon höjdarlåt, men de andra länderna får mig inte heller att gå igång.

Finland sjunger bara en rad ”Sing it away, huh huh”. Inte dåligt, inte bra. Som Oscar Zia sade – det är roligt i en minut!

Grekland tänker ställa upp med ett sjumannaband trots att man bara får vara sex stycken på scenen. Trist rap på grekiska, men Helena Paparizou (vem annars?) talar om att låten har ett viktigt budskap då den tydligen tar upp utopier och flyktingpolitik.

Moldavien har en låt i år som är skriven av en svensk. Låten är rätt så traditionell schlager, och jag gillar den. Inte bara sångerskans glitterklänning i videon.

Ungerns låt tycker Pinglan är rätt trist, men jag kan ge mig fasen på att den får höga poäng. Och juryn gillar den.

Kroatien presenterar sig med en naturvideo, men vad kommer de att komma med i Globen? Juryn älskar den, men detta KAN ju bara inte bli final!

Så får man höra det första bidraget från ”the big five”, Storbritannien. Låten är för mig 80-tal, men den unga juryn tycker det låter modernt! Jag gillar den!

Nederländerna gör en låt som doftar Beatles lång väg! Videon är från Amsterdam, och, SHIT, vad jag längtar tillbaka dit! Även denna killen upprepar en enda rad, Slow down brother”. Wiktoria lugnar ner sig så hon nästan somnar, men för mig är detta en något bättre variant av Frans’ låt.

Armeniens låt får mig däremot att somna. Plus att den är obegriplig.

San Marino tävlar med en turkisk sångare. Kul, då Turkiet verkar ha gett upp denna tävling. Men, vad ÄR detta? Han kan inte sjunga, utan pratar sig igenom någon slags skit-70-tals-disco.

Ryssland har snygg video, och låten är helt klart så pass bra att gör sångaren lika bra ifrån sig i Globen så kan det bli ESC i Ryssland 2017.

Sådärja, slutfilosoferat för idag!

1 Response so far »

  1. 1

    Tofflan said,

    Min sammanfattning av första rundan var i alla fall att såväl artister som låtar är vuxna. DET kunde man ju inte säga om de artister och låtar som tävlade om att representera Sverige i år… 😦 Tror aldrig det har varit på lägre nivå, faktiskt.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: