Vi ska behöva ändra på våra normer – inte ni!

Tio muslimska kvinnor menar att det inte ger dig en bättre kvinnosyn om du tar i hand.
http://www.aftonbladet.se/debatt/article22675837.ab

Man har rätt att värna sin integritet och sätta sina gränser. Ja, JAG har då så mycket integritet och sätter mina gränser så tydligt att jag inte vill se mer av detta i det här landet! Fan, bor man här så får man väl anpassa sig till det som råder! Åker jag till Tyskland duar jag inte folk som jag inte känner. Propsar jag på att göra det får jag väl hålla mig i Sverige! Samma sak borde gälla här. Oavsett varför man är här. Turist, kärlek, jobb eller flykt.
”Det är viktigt att vara normkritisk och förstå att det finns sätt att agera utanför normen utan att det för den delen behöver komma med negativa värderingar eller som i det här fallet, en dålig kvinnosyn. Det är viktigt att varje individ har tolkningsföreträde för ens egna handlingar, och att inte bli påtvingad eller tillskriven åsikter baserat på andras fördomar och felaktiga slutsatser”, kan man läsa vidare.

Vaddå? Folk är väl normkritiska hela tiden? Att vara normkritisk idag är väl att INTE vara feminist eller vilja ha slöja på våra gator!

Och om varje individ har tolkningsföreträde, varför säger ni att vi är rasister om vi menar att vi inte kan hjälpa alla individer i världen eller inte vill att flyktingar ska få samma skit här?
Kvinnorna försöker också vinkla det till att det är svenska män som tar i hand som förtrycker eftersom de ger dem sämre lön. Betalar de som inte handhälsar er bättre? Och får svenska kvinnor jämställda löner om chefen är troende muslim?

Svenska muslimer för fred och rättvisa (SMFR) har haft kvinnor på ledande poster. Tydligare än så blir det inte, enligt kvinnorna.

De avslutar med:

”Är det ett segregerat samhälle vi vill ha, ett samhälle präglat av enfald i organisationer och politik?
Eller vill vi ha ett normkritiskt och öppet samhälle där människor bedöms för deras prestationer och värderingar och där olikheter ses som en tillgång och styrka?”

Att vara normkritisk och öppen kan vara varandras motsatser. Normkritik är det nya PK, nämligen.

Tack och lov blir de motsagda! Nima Dervishn undrar om det är inte är lika intimt att ta en man i hand, och i så fall hur Yasri Kahn skulle reagera om han mötte Jonas Gardell. Om han inte vill skaka hand med Jonas Gardell, är inte det heteronormativt, då?
http://www.aftonbladet.se/debatt/article22698418.ab
Hade han hänvisat till bacillskräck hade jag inte reagerat. Men en gång på jobbet kom det en man som inte ville ta i hand. Först trodde jag just att han hade bacillskräck och reagerade inte på det. Men så sade han att han var muslim, och då tyckte jag det var konstigt. I synnerhet när andra muslimer, män som kvinnor, hade skakat hand med mig.
När (M) i Norrköping tidigare i år la fram en motion för regelverk mot slöja på minderåriga gick Khan i taket. Ett av argumenten mot slöja på barn är att de inte ska påtvingas en religiös norm utan ha möjlighet att själva få bestämma över sina kroppar (och till vilken grad de vill täcka dem) när de lämnat barnaåren bakom sig.’

Var fanns integritetstanken och kritik mot de religiösa normerna där?Khan, som hyllar rätten att själv bestämma och definiera, hatade detta förslag.

På S:ta Katharinastiftelsens livsåskådningsforum i februari, när Khan tillfrågades hans åsikt om dödsstraff för ateister i Saudiarabien (där de ses som terrorister), kom inget brandtal om att varje individ har tolkningsföreträde för ens egna handlingar, och att inte bli påtvingad eller tillskriven åsikter baserat på andras fördomar och felaktiga slutsatser.

I stället blev det fem minuters svammel om hur Saudiarabiens eventuella illegitimitet skulle göra det fel att beskylla islam för avrättningarna; Försvar av religiös struktur före försvar av individer.

Detta skrev jag om igår.

Dessutom bar alla dessa SMFR-kvinnor slöja på bilderna i artikeln som försvarade Yasri Kahn. Varför inte bryta normen och visa håret? Fine, det är deras val, men varför då klaga på att andra inte tänker normkritiskt?

Jag skulle aldrig gå med i Pride, men jag tycker inte att andra sexuella läggningar än heterosexualitet är fel. Jag är ju själv biemotionell asexuell.

Khan & Co som brinner för minoriteter som förnekas sin rätt att visa sin individualitet borde väl älska den kurdiska minoriteten i Turkiet som utmanar regimens nationella normer (ett folk, ett land, en flagga). Konstigt då att Khan i stället tagit parti för Erdogans AKP!

Nej, det är bara västerländska normer som ska brytas enigt dylika organisationer.
Detta är inte normkritik, utan spridandet av egna normer i Sverige.


”Vissa muslimska organisationer har lärt sig vilka floskler som går hem hos blåögda svenskar. Rabblande av rätt nyckelord har lett till miljonbidrag till ens förening och politisk position för en själv. 


Kanske är den mest angelägna normen för svenskar att börja bryta den alltför länge rådande naivitetsnormen”, skriver Dervish.

Och det kan man verkligen hålla med om. Svensk media har en tydlig norm. Feghetsnormen. Och normen att de som är onda är vita svenska heterosexuella cis-män.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: