Hotet från IS är större än vi tror

Samtidigt som vi ska fira varje seger i kampen mot IS i Syrien och Irak, måste vi vara medvetna om att kampen mot terrorn inte slutar med Syriens inbördeskrig, skriver Birgitta Ohlsson (L).
http://www.expressen.se/debatt/hotet-fran-is-ar-storre-an-syrien/

IS blir mer pressat i Syrien, men de kan breda ut sig och det finns gott om ungdomar att rekrytera. Och det är klart, att får folk inte jobb i väst, så rekryteras de till extremorganisationer. Det sker bland muslimska ungdomar som går till IS och bland svenska ungdomar som går till nazism och våldsvänster.

Irak har varnat för terrorattentat i Sverige, att ett antal IS-anhängare skulle ha tagit sig hit för att slå till. Vilket kan vara en tanke just nu när både kungens 70-årsdag ska firas och ESC ska äga rum i Globen. Det är bara att hoppas på att Eurovision Song Contest får vara fredad.

Kassem Hamadé skriver att IS känner till att Sverige vill försvåra att folk åker ner för att kämpa för IS. Vill de anfalla alla länder som inte skickar ner folk till att slåss i Syrien? Innuiter på Grönland? Eller är det bara det att det finns muslimer här som vi försvårar för? I så fall ÄR ju skilda kulturyttringar ett klart problem! Självklart ska inte vettiga muslimer straffar för vad IS gör, men det tyder ju också på att vi har tagit emot för många muslimer som är på den onda sidan.

http://www.expressen.se/kronikorer/kassem-hamade/nu-maste-vi-ta-iraks-uppgifter-pa-allvar/

Jag vill självklart också att folk som har det svårt ska få skydd, men om vi inte kan erbjuda dem skydd inom en snar framtid för att situationen blir likadan här, då har folk varig jävligt naiva här! Så sluta kalla mig för rasist bara för att jag inte vill ha bomber i Stockholm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: