Självklart så måste man vara PK till slut!

Kim har epilepsi. Man testade med att få bort anfallen helt med CBD-olja, som är baserat på cannabis. Men det hjälpte inte.

”Hen krampade lika mycket”, säger mamma Linda. Plus att det verkade som om hen var pårökt och slapp i kroppen.

1. Alla mediciner funkar inte på alla. Cannabis är inget undantag. Hade Kim kunnat få detta på recept hade man kunnat få lämplig dos så att hen inte verkat pårökt och man hade kunnat se om det hjälpte eller inte.

2. Kim och Linda heter visserligen något annat, men varför kallas Kim ”hen”? Är det känsligt att ange barnets kön? Och om man vill hävda att könet inte har någon betydelse och att både barn och förälder inte bör röjas med namn och kön, varför kallas inte Linda ”Robin”? Det kan ju vara både en mamma, en pappa eller en mappa som talar för sitt barn, som kan vara flicka, pojke eller trans. Men Linda betecknas som ”hon”. Kan vara så att det är en ensamstående förälder, men det kan ju lika gärna vara en pappa som en mamma. Eller anses det bara vara mammor som engagerar sig? Som sagt, inget fel i att barnet är anonymt, men varför är inte föräldern det? I synnerhet när det som anses vara ett brott begås just av föräldern som vill hjälpa sitt barn.
http://www.metro.se/nyheter/linda-gav-cannabis-till-sitt-barn-mot-epilepsin-det-gick-at-pipan/EVHpdA!KJ7xZUIyMxGhY/

Jättebra och starkt av Metro att ta upp detta med cannabis som medicin. I synnerhet när till och med det var tabu för fem år sedan. Men sorgligt att man måste skriva om cannabis som något hemskt bara för att det ÄR en medicin som inte passar för alla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: