Det här kan ju bli RIKTIGT spännande!

Detta var då en helt historisk final i Eurovision Song Contest. Inte för att detta är den enda gången då endast ett nordiskt land var med i finalen – Sverige.

Kvällen till ära klädde jag mig i en silverpaljetttopp, leggings i silvriga och svarta paljetter, och silvrig tyllkjol från Beyond Retro. Belgiskan glittrade lika mycket som jag, och jag vill ha hennes outfit!

Italienskan såg ut att stå på en ö! Snyggt!

För fjärde året i rad så tävlade en skåning för Sverige. Robin Stjernberg, Sanna Nielsen, Måns Zelmerlöw och Frans Jeppson-Wall är alla skåningar. Och nog var Frans populär.

Och precis som Frans är Jamie-Lee från Tyskland född 1998. En kawaii-tjej som är vegan. Men varför har hon samba-utstyrsel med frukt och blommor på sig???

Fransosen kör med rymdtema på skärmen. Refrängen är på engelska med ett Stjernbergskt ”you-u-u-u-u”.

Polacken sjöng gudomligt bra! Bättre än i semin.

Barei från Spanien hade en underbart snygg guldpaljettklänning. Jag gillade hennes dansstil – den liknar min disco-dans. Precis som georgierna dubblerade hon sig.

Storbritannien tar come-together-temat på allvar – de har till och med bilder på sina fans på scenen! För övrigt fick jag några yngre-Olsen-Brothers-vibbar av detta bidrag.

Justin Timberlake var utom Plushenko på skridskor och Lordi i bakgrunden- DEN skulle ha vunnit! Det gjorde den inte eftersom den var utom tävlan.

Vann gjorde Ukrainas skriklåt! Jag var helt chockad! Juryn hade Australien som segrare, folken hade Ryssland som segrare. Låten kommer nog dessutom att diskuteras då den handlar om deportationen av krimtartarer 1944 . Jamila sjunger det som hennes gammelfarmor berättade för henne. För ett år sedan ar Armenien i ett liknande blåsväder då den låten handlade om det armeniska folkmordet  under 1910-talet.

Och hur kommer nästa års final bli? Är det inte typ krig i Ukraina? Går det över huvud taget att genomföra? Och även om det nu funkar – även i Ukraina har homosar det svårt.

Spännande värre…

http://www.dn.se/kultur-noje/ukraina-vinner-arets-eurovision/

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article22819332.ab

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/markuslarsson/article22820129.ab

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: