Borde det inte vara att straff att vara mamma borde det inte vara ett straff att inte vara det

Jag har tidigare skrivit om Isabella Löwengrip som vill att folk ska kunna ta med sig sina skrikande ungar till jobbet. Nu gråter hon ut igen.

http://www.expressen.se/debatt/borde-inte-vara-ett-straff-att-bli-mamma/

Att jobba mellan 8-5 funkar inte om man är mamma, och det är så svårt att kombinera barn och familjeliv och det är karriärmässigt ett straff att vara mamma.

Men för helsicke, skaffa inte barn då! Inse att man kanske måste göra val här i livet, och SÅÅ svårt kan det väl inte vara att välja när det är bostadsbrist och arbetsbrist (var jävligt glad att du HAR ett jobb, att du har förmågan att KUNNA jobba), det är rena inbördeskriget i vissa förorter, folk flyr från Syrien, folk svälter i Afrika, huvudstäder i Europa utsätts för terrorattentat och tredje världskriget står för dörren. Tvärtom det BORDE vara straff på att bli både mamma och pappa!

Om det dessutom är så att det i regel är kvinnor som går ner i tid och förlorar karriärsmässigt på att skaffa barn – varför anammar man då dessa strukturer. Som sagt, vi har tur i Sverige, här har du ett val som kvinna.  Det är inte alla kvinnor i världen förunnat.

Självklart tycker även jag att möten ska läggas på vettiga tider och att flextider ska vara självklart. Men å andra sidan – hur kombinerar ett vårdbiträde eller en kassörska jobb och privatliv. Då MÅSTE man vara ute i service vissa fasta tider. Eller ska man straffa de som inte har barn men ändå måste betalar hyran och som kanske också har det behov att kombinera ett jobb med ett privatliv? Mer ofta än vad ni småbarnsföräldrar anar så FÖREKOMMER det idag. (En av anledningarna till att det känns mer meningsfullt att blogga här än att söka jobb på allvar.) Har man inte barn så tas det för givet att man har tid att stanna kvar längre på jobbet och att man hinner jobba för två eftersom det flexas och vabbas hejvilt bland de som har barn. Har man inte barn i Sverige ska man straffas.

Så ni som har barn, sluta gärna klaga. Ni är inte de enda som diskrimineras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: