Nej, alla barn mår inte bra av dagis.

Barn under ett år upplever mycket stress när de skiljs från sina föräldrar.

Den varningen utfärdar professor Trine Klette efter att Norge har sänkt den lägre åldersgränsen för landets förskolor.

– Jag är verkligen orolig, säger hon till NRK.

http://www.expressen.se/nyheter/varningen-sma-barn-ska-inte-borja-forskola/

– Trots att vi i dag har massor av kunskap om de minsta barnens behov av stabilitet och en fast person att knyta an till, så ser vi att yngre barn kommer att erbjudas en plats på förskola, säger hon till NRK och fortsätter:

– Detta kan påverka förmågan att hantera känslor senare i livet, och hur de lyckas att relatera till andra människor, säger Klette.

Äntligen någon som vågar ta bladet ur munnen och säga att det kanske inte är alla barn som mår bra av att hamna i stora grupper där det är väldigt oroligt omkring dem! Och inte veta när föräldrarna kommer tillbaka så att barnen känner sig trygga, eftersom små barn inte har något tidsbegrepp!

Landets kunskapsminister Torbjørn Röe Isaksen är den i regeringen som ansvarar för de nya reglerna. Han menar att det är upp till föräldrarna själva att besluta om deras barn är redo att börja på förskola.

Åter ett exempel på barnalstrande människors egoism.  Jag antar att denne norske regeringsgubbe själv har ungar på dagis och satte dem där så fort han fick dem. Men det får man knappast säga i detta jämställdhetens land där båda föräldrarna helst ska jobba heltid, eftersom man både ska utveckla sig själv och skaffa barn som man lever igenom!

Ledsen, men har man inte råd med att två föräldrar deltidsjobbar så har man inte råd med barn. Alla barn mår som sagt var inte bra i stora barngrupper och i de fall de gör det så kan de ju vara i sådana några timmar om dagen eller veckan ändå, även om det finns föräldrar hemma som i så fall inte måste stressa från jobbet för att hämta barnet om det händer något.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: