Var bor du, Anders Lindberg?

I Aftonbladet skriver Anders Lindberg att folk i Saltsjö-Boo är oroliga för att ensamkommande flyktingbarn ska flytta in i en villa som tidigare tillhört Hells Angels men som nu Nacka kommun är spekulant på.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article22823783.ab

Folk i Saltsjö-Boo försöker hindra kommunen att genomföra köpet. Och enligt Lindberg är ju dessa välbärgade (joddå, han använder det ordet) rasister som hellre vill ha krinmiella MC-klubbar bland sig än dessa stackars flyktingar (som om alla är hederliga bland dem, då, vilket han utgår från).

Visst beror säkert en stor del av motståndet på fördomar, men jag kommer osökt att tänka på folk i Ulvsunda som bor grannar med MC-gäng och JUST därför känner sig säkra. Ingen ger sig på dem, det råder grannsämja, och är du granne och håller dig väl med dem som ger sig då inte dom på dig, om inte de vill ha mer skit än vad de har på sig. Andra brottslingar höll sig borta från Ulvsunda – och just därför kunde folk bo där i säkerhet. Är vad jag har hört. Sedan KAN jag ha fel.

Och att journalister bor på Söder och inte i Rinkeby, beror det också på okunskap och fördomar? Varför kastar de sten i glashus?

Dessutom – vi kan inte fortsätta ha så stor andel flyktingar och så liten andel enkla jobb som vi har i Sverige. Vi kan inte kräva högskoleutbildning för att bädda sängar och samtidigt skicka både högutbildade svenskar och nyanlända ut i arbetslöshet. Då blir det oroligt i vissa av förorterna och vi får folk som ansluter till IS.  MC-gäng har väl inte rent mjöl i påsen alla gånger, men de förstör inte andras egendom och bränner ner grannarnas motorcyklar. Och nej, det är inta alla flyktingar som bär sig åt så, men det är ett problem vi ”importerar” med hög invandring. Klart som fan att folk i Saltsjö-Boo är rädda  just för att de har sett Rinkeby kontra Ulvsunda som exempel!

Dessutom – varför talar man om kolonialism då det hände för 200 år sedan då? De flesta européer som åkte till USA eller Afrika var ju också DE flyktingar undan svält och förföljelser i de flesta fall. Funkade integrationen bra? I USA sitter indianerna i reservat tack vare dessa flyktingar, och i Afrika förslavades den svarta befolkningen. Vad har dessa vänsterskribenter på våra tidningar att säga om det?

Då jag läser i kommentarsfältet säger någon att i Nya Zeeland fungerar mångkultur. De var först i världen med kvinnlig rösträtt (bra av dem, men kvinnor är inte en etnicitet) och att maorierna hade makt från början.

Må så vara, men har det verkligen varit friktionsfritt? Hur många är de idag? Är de i majoritet i sitt eget land?  Nej, det finns inte bara en kultur i något land – och inte heller länder utan problem! Även om det inte bara är kulturkrockar som orsakar dem. Och precis som ni säger, kulturutbyte kan vara berikande också. Men man kan inte bortse från att det finns problem.

Är det inte dessutom så att alla vill ha sin egen kultur? Vill inte folk från Syrien, Kanada, Japan och Burkina Faso ha det? Varför skulle inte folk från Sverige vilja det?

På så sätt kan jag lättare acceptera då en nazist väljer att bo i ett område där det inte finns invandrare än då en hycklande journalist väljer detsamma. Nazisten VET man är en idiot, men den rasism som förekommer  bland de som säger sig vara antirasister dels mot vita men även mot invandrare många gångar, det skrämmer mig mer. Ty det är klart färre som reagerar mot det.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: