Pratar man om svenska normer är man tydligen fördomsfull

Jag skrev ett kort inlägg  för några dagar sedan om Andreas Norléns debattartikel ”Vi måste våga prata om svenska normer”  i Aftonbladet.  Artisten Carlito menar att denna artikel var något av det mest fördomsfulla han läst på länge, eftersom artkeln är präglad av ett ”vi-och dem”-tänk.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article22846945.ab

Carlito undrar om Anderas Norlén ens har varit i något invandrartätt område.  Ja, den frågan kan man alltid ställa sig. Det är möjligt att Norlén inte har besökt Tensta eller Rinkeby, men det är väl inte heller alla de som skriver om hur fördomsfulla svenskar är som har vistats längre tider eller har vänner i dessa områden.

Vidare undrar Carlito vad som är svenska värderingar och om det är att ha nazistiska åsikter och bränna asylboenden. Norlén tar mycket riktigt inte upp detta i artikeln – men det är det så många andra som skriver om. Skriver om den ökande nazismen i Sverige men nämner inte den rasism som finns bland invandrargrupper vare sig mot svenskar eller andra invandrare – tvärtom, där läggs locket på! Och att det brinner på asylboenden och att folk knivhuggs om mördas på dem är inte heller rasistiska svenskars skuld alla gånger. Självklart är inte rasism och mordbrand svenska normer.

”Andreas Norlén hävdar vidare att det måste vara slut med ”velandet” och hummandet inför personer som motarbetar allas lika värde”, men skriver själv, ironiskt nog, den mest fördomsfulla, islamofobiska och rasistiska artikeln som publicerats i Aftonbladet på länge”, skriver Carlito.

Varför är man fördomsfull om man anser att olika seder gäller på olika ställen? Förklara gärna för mig! TYDLIGT, tack!

Det vanliga argumentet kommer upp. Att 20% i vår riksdag är rasister, att det inte finna icke-vita eller muslimer där. Jamen, det är väl självklart att vi får denna nazistkris i ett land där du inte har någon åsiktskorridor alls att tala om. Där arbetslöshet råder bland vita utbildade svenska män och man ska få fram jobb och bostäder till hur många som helst på kort tid och man anses vara rasist om man vill att folk ska få ett drägligt liv här oavsett om de är födda här eller inte!

Jag skulle själv aldrig rösta på SD eftersom också jag anser att det är ett parti dom rar till sig rasister. Rena rasister. Men jag förstår folks frustration, den känner jag också. Och jag tror inte att det är artiklar som Noréns som får folk att rösta på SD.

Snarare artiklar som Carlitos.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: