Visst mörkar tidningar

Vad får man säga och inte säga i det här landet egentligen?

Vilka uppfattningar är legitima att uttrycka och vilka får aldrig utrymme?

I en nyutkommen studie framgår att det finns en åsikt som varit i stort sett totalt mörkad och tystad på de stora tidningarnas ledarsidor de senaste åren. Denna ytterst kontroversiella hållning är att det faktiskt kan finnas något positivt med invandring.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article22941907.ab

Hur konstigt det än kan låta så håller jag med. Även de tidningar som skriver ”antirasistiskt” skriver mer om hur hemskt det är med nazister eller att vi inte tar emot fler än på vad invandrarna tillför.

Men att som studien skulle visa att invandring skulle medföra problem eller vara destruktivt känner jag inte alls igen. Möjligen sedan några veckor tillbaka då skandalerna i Miljöpartiet uppdagats. Först efter det så började man diskutera att man kanske måste börja ta seden dit man kommer och att svenskhat faktiskt förekommer. Först senaste halvåret har man talat om kostnader med invandring och att polisen mörkat sexuellt ofredande som begåtts av personer med invandrarbakgrund.

Karin Petterson skriver i Aftonbladet att visst finns det problem med kostnader och bristande integration, men att då opinionsjournalistiken beskriver invandring som ett hot landar fel och att det splittrar och polariserar landet och debatten.

Men det är ju just det den inte gör! Först då man får läsa båda sidors syn på det hela så KAN man föra debatten. Annars BLIR ju Åsiktskorridoren för trång.

Problemet med journalistiken är just det – att den mörkar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: