USA har fått sitt eget Utöya

Minst 50 personer dödades i attacken mot en gayklubb i Orlando i delstaten Florida tidigt på söndagsmorgonen amerikansk tid. Donald Trump, påven, drottning Elizabeth II och Vladimir Putin finns bland dem som fördömer masskjutningen på gayklubben i Orlando, USA. ”Ett brutalt våldsdåd”, säger statsminister Stefan Löfven i ett skriftligt uttalande.

Gärningsmannen var en IS-anhängare vid namn Omar Mateen. Tydligen hade han inte bara skjutit utan även tagit folk som gisslan. Mycket märkligt beteende.
Detta terrordåd som är den värsta massakern i USA i modern tid har jämförts med Breiviks dåd. Men Breivik tog ingen gisslan, han bara dödade.

 

http://www.svd.se/clinton-mina-tankar-finns-hos-de-drabbade

 

Världens ledare, inklusive Putin, tar ställning mot detta fruktansvärda. Men reagerar svensk media på det? Oh nej, de skriver om att nu får Donald Trump vatten på sin kvarn om hur muslimer är!

http://www.dn.se/ledare/signerat/gunnar-jonsson-trump-har-inget-svar-pa-terrorn/

Och att demokraterna vill skärpa vapenlagarna.

Jag håller verkligen med om att det är sjukt att vem som helst kan köpa pickadoller i USA. Men jag kan också reagera mot svensk PK-media som skriver lamt om att även kristna och högerextrema htillatar muslimer.

Självklart finns det idioter på alla plan – ÄVEN bland muslimer! Och SJÄLVKLART ska man inte döma alla som besöker moskéer eller ber vända mot Mecka. LIKA lite som man ska döma ut alla kristna som homofober – ELLER kalla folk som står till höger  – eller vänster – om dig själv för extremister.

Självklart går mina tankar till USA och de anhöriga till offren. Terror får inte döda kärlek i någon form.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article22991343.ab

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: