Även Storbritannien har sorg

Jo Cox var förespråkare för att Strobritannien ska stanna kvar i EU inför den omröstning som ska äga rum inom kort. Men hon mördades av en motståndare som skrek ”Britain first” innan han utförde dådet.

Här skanderas det mycket om att det var en man med högerextrema kopplingar. Intressant, de flesta här i Sverige som är emot EU och euro (hela händelsen ger ju givetvis flashbacks till mordet på Anna Lindh 2003, då Sverige skulle folkomrösta om euron) är till vänster snarare. Ja, och så SD, förstås.

Och givetvis tänker jag på både Storbritannien och Cox’ anhöriga. Samt på USA och offrens anhöriga där.

Oisín Cantwell undrar om man hade talat om psykiskt sjuka med högeråsikter om det hade varit en muslim som dödat Jo Cox.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article23021565.ab

”Morden i Orlando skrevs snabbt in i berättelsen om islamistiska terrordåd, trots att FBI sa att det var för tidigt i utredningen för att dra säkra slutsatser.

I London lämnade skribenten Owen Jones en direktsändning i tv därför att programledaren inte ville gå med på att det handlade om en homofobisk massaker utan envisades med att säga att det var en ”attack mot oss alla”.

Som om det var en slump att det var just en gayklubb Omar Mateens valde ut.

När en brittisk parlamentsledamot sköts ihjäl några dagar senare var det dags för ett helt annat slags narrativ”, skriver Cantwell.

Snarare är alla som begår sådana här brott bra blöta i bollen. Vilket han har rätt i, i synnerhet då det rör sig om ensamma galningar. Visst är de som dödar i grupp som i Paris och Bryssel också psykiskt störda bland annat genom just indoktrineringen. Men många islamister handlar på eget bevåg – och uppmuntras till att göra det så att det ska bli svårare att hindra attackerna!

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article23018115.ab

Anders Lindberg skriver att demokratin blir mer sårbar, och både mordet på Jo Cox och Anna Lindh visar på det. Så sant. Och nog undrar jag vad det är för jävla idioter som mördar. Jag menar, även om jag nu inte skulle gilla att folk springer nakna på stan eller har en annan åsikt än jag så har jag väl för fan inte ihjäl dem! Hur inhumant och ociviliserat är inte det?

Men svensk media tycks mena på att mordet på Cox skulle bero på att Europa inte vill ha ökad invandring och att Donald Trump har nått ut med hat och lögner ända hit!

http://www.svd.se/de-som-ropar-britain-first/om/mordet-pa-jo-cox

Man tar också upp att den konservative borgmästaren Boris Johnson har talat om EU som ett medel att genomföra Hitlers politik.

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/14/boris-johnson-the-eu-wants-a-superstate-just-as-hitler-did/

Jojo, jag bara väntar på att svensk vänster som är EU-motståndare ska jämföras med Hitler! Till och med jag anser att det är fullständigt absurt!

Andra talar om att britter har blivit förgiftade i hat.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinemarcal/article23029778.ab

Alla som röstar för utträde är inte rasister, skrev musikern Billy Bragg häromdagen, men alla rasister röstar för EU-utträde. Det ligger mycket i den krassa analysen, skriver man i Aftonbladet.

Hur fördomsfullt är inte DET? Tror man på ALLVAR att det inte finns rassar som vill behålla EU? EN anledning till att svensk vänster var mot EU på det var folkomröstning här VAR just att man var orolig för att utomeuropéer skulle stängas ute av gränser.

Men självklart är britter också oroliga för invandring. Finansiella kriser och ändå ökad arbetskraftsinvandring. Bostadsbrist, brist på skolplatser och en infrastruktur som inte kan hantera den snabba befolkningsökningen.

Storbritannien är ett land utan personnummer eller id-kort där ingen riktigt vet vem som använder sig av sjukvården eller egentligen ens befinner sig i landet. Känslan av kaos ökar på rädslan. Inte konstigt alls, kan även jag tycka.

Men så skriver man:

”Högerpressen hejar ivrigt på. Det har de gjort i åratal.”

Högern är med andra ord det enda onda. Det är som i narkotikafrågan, där det är det hemska knarket som dödar folk, inte omständigheterna som får vissa att missbruka.

Resultatet är att britterna tror att 31 procent av landets befolkning består av invandrare när den verkliga siffran är 13 procent. Man upplever att man konkurrerar om allt mindre plats och krympande resurser med en allt större grupp människor, skriver man vidare.

Vilka britter tror det? Skulle man skriva i en svensk tidning att ”muslimerna tror” eller ”romerna gör”?

SNACKA om generalisering! Är inte DET rasism, jag bara undrar??

Vidare skriver man att invandrare från Östeuropa kommer för att arbeta. Det gör i regel europeiska invandrare som kommer till andra länder i Europa. Och så BRA att det FINNS jobb och bostäder till dem. Hur ser det ut för britter?

Vidare säger man att nationalism är hat. Är fotbolls-VM hat? Är ESC hat? Är OS hat?

Skärp er för helvete!

Förresten så vill 72% av svenskarna vara kvar i EU. Så nu vet vi det.

http://www.metro.se/nyheter/7-av-10-svenskar-vill-stanna-kvar-i-eu/Hdzpfs!we3tI6GVDnD28zwQ7iD38A/

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: