Näthat kan vara okej ibland

På debatten låter det ibland som om näthat är det värsta som finns. Men dialogen på nätet måste få flöda fritt och snabbt med känslor som ibland svämmar över, skriver Anya Alenberg, nätvettsexpert hos internetleverantören Bahnhof.

http://www.svd.se/nathat-kan-vara-okej–vi-maste-fa-bli-arga/om/debatt

Har man äntligen insett att det faktiskt är skillnad på att inte hålla med någon annan och att hota någon? Eller vill man bara rättfärdiga det goda hatet?

För min del måste man kunna få uttrycka det man känner. I affekt eller i eftertanke. I klokhet  eller i idioti. Därmed så får man hata män, kvinnor, muslimer, kristna och ateister, så länge man inte hotar dem eller skadar dem. Men då måste man få ha negativa åsikter om alla, inte bara vissa.

Näthat idag anses ju vara allt från hot till svordomar. Vissa menar säkert att Pinglan hatar, fast hon tvärtom vill ha kärlek och respekt. Och ska man ta bort allt hat och allt negativt som skrivs, ja, då är ju yttrandefriheten i fara, något som även Anya Alenberg vill få fram.

Nej, umgås förnuftigt på nätet, och verka för att det verkliga hotet försvinner, men sluta inte att reagera och bli arga, för Guds skull!

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    thomask69 said,

    Jag håller med.
    Men inte för Guds skull, för det finns troligtvis ingen Gud.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: