Ytterligare en klok person

Genom att vända bort blickarna är svenska medier medskyldiga till att invandrarpolitiken fungerar dåligt i Sverige menar den norska redaktören Hilde Sandvik.

http://www.svd.se/svenska-medier-har-svikit-i-invandringsfragan/om/debatt

I Sverige är invandringen rekordstor.  Samtidigt som det finns en beundran för öppenheten så finns det en oro för jobb, bostäder, skolor och parallella samhällen. Hilde Sandvik har sett att svenska medier undviker dessa frågor. De som bryter mot denna konsensus riskerar att buntas ihop med högerextremister och sverigedemokrater.

En person som Hilde Sandvik talade med var journalisten och författaren Per Brinkemo. Då han menade att folk inte ändrar uppfattning och börjar få tilltro till ett samhälle över en natt blev han kallad för rasist. Detsamma drabbade migrationsministern i den förra regeringen, moderaten Tobias Billström då han sade att man måste börja ställa frågor kring volymen av invandringen. Då polisen säger att många sexuella trakasserier på festivaler begås av ensamkommande flyktingbarn sker samma sak.

Istället för att anklaga folk för rasism borde man istället beskriva hur verkligheten ser ut, arbeta för att tjejer ska kunna känna sig säkra på festivaler och förhindra att parallellsamhällen växter fram. Gör man inte det så sviker man folket därute. Inte minst de invandrare som lever i vårt samhälle.

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    thomask69 said,

    Att beskriva verkligheten är det svåraste som finns. För den är subjektivt och personlig. Hans Rosling och Gapminder är bra att beskriva förändringar över lite längre tid. The Good Country Index beskriver skillnader mellan länder. Carl Sagan var duktig på att beskriva skillnader på den stora bilden.
    Men som enskild människa har man bara sin egen bubbla och det extremt sållade mediaflödet som ”verklighet”.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: