Hälften av européerna är rädda för konsekvensen av flyktingpolitiken

Ungefär hälften i Europa är oroliga för att en ökad flyktinginvandring ökar risken för terrorism. I Östeuropa anser man dessutom att flyktingar är en belastning för ekonomin.

http://www.svd.se/halften-av-europeerna-rads-effekten-av-flyktingar/om/flykten-till-europa

46 procent av fransmännen, 52 procent av britterna, 61 procent av tyskarna, 71 procent av polackerna, 76 procent av ungrarna och 57 procent av svenskarna tror att ökad invandring ger ökad risk för terrorism.

På frågan om flyktingar ligger landet till last ekonomiskt skiftade svaren mycket mellan länder. Bara 32 procent av svenskarna höll med om påståendet ”flyktingar är en börda för vårt land eftersom de tar våra jobb och sociala bidrag”, medan 82 procent av ungrarna tyckte det. I Italien tyckte 47 procent att flyktingar begick fler brott än andra, i Sverige 46 procent, medan bara 13 procent av spanjorer höll med.

Det är också en skillnad på inställningen till muslimer. Cirka två tredjedelar i Polen, Grekland, Ungern och Italien har en negativ syn på muslimer. I Frankrike, Tyskland och Storbritannien har cirka en tredjedel en negativ inställning.

Studien, som genomförts av Pew Research Center, visar även på skillnad över tid. 2005 ansåg 9 procent av tyskarna att muslimska invandrare ville anpassa sig, idag är siffran 32 procent. I Frankrike ansåg 36 procent att de anpassade sig jämfört med 43 procent idag.

Undersökningarna har genomförts på telefon i alla länder, och cirka 1000 personer har tillfrågats, och den statistiska felmarginalen ligger på mellan 4-5 procent.

Nåja, själv tror jag just inte att det blir en säkrare tillvaro i Europa för att man tar in flyktingar, tvärtom. Problemen förgrenar sig även hit. Är det problem hemma, blir det problem här.  Och blir det tillräckligt illa – vart ska de då ta vägen?

Sedan menar också jag att det långt ifrån är alla som är terrorister, eller att inga vill anpassa sig. Tvärtom, de flesta försöker faktiskt lära sig språket och hur det funkar. Min inställning till muslimer? Som till kristna. Rabiata människor ger jag inte mycket för, men de som har en tro eller en livsåskådning och inte försöker pådyvla mig den är helt okej, och många gånger intressanta och trevliga människor. Så länge de inte är homofober eller kvinnohatare eller något annat som jag inte ställer upp på.

Tyvärr anser jag att invandring kostar, precis som att barnfamiljer kostar i arbetstillfällen och bostäder. Ju fler människor, ju sämre ekonomi, desto mindre pengar till företag att anställa och bostäder att bygga.

Nu säger kanske någon att fler människor också genererar i fler jobb eftersom det måste byggas mer och produceras mer mat. Och att det råder brist på folk inom till exempel vården. Om vårdjobb inte är attraktiva kommer inte heller framtidens barn att välja dem, och invandrarna kommer söka sig därifrån oavsett om de kommer upp  sig i parallellsamhällen eller acklimatiserar sig i Sverige. Precis som svenskar. Vilket innebär att också detta problem bara kommer att öka i stället för att minska om vi blir fler.

Som sagt, jag har inte mer emot invandrare än svenskar, men jag är väldigt kritisk till den invandrarpolitik och familjepolitik som förs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: