Jag förstår inte – försvarar man IS?

Magnus Alselind  skriver i  Expressen att vi ska läsa och beakta hela bilden angående händelserna i Nice, som håller på att överskuggas av ett misslyckat kuppförsök i Turkiet med nästan 300 döda.

Alselind citerar Magda Gad, som befinner sig i Irak, där IS härjar som värst.

– Peshmerga håller fronten mot Kurdistanregionen i norra Irak tillsammans med ett flertal andra kurdiska miliser och även frivilligstyrkor. Även kristna assyriska miliser slåss mot IS, och yazidiska miliser, och shiamiliser. Irakiska armén gör offensiverna framför Peshmergafrontens linjer tillsammans med den USA-ledda koalitionsstyrkan. Mellan och även inom många av dessa grupper/miliser finns också stridigheter. Kurder mot araber, shia mot sunni, kurder mot kurder. Ju mer IS tappar mark desto mer ökar övriga stridigheter, då det leder till ökat maktvakuum. Och IS får mer karaktär av terrorgrupp inbäddad bland civila, i likhet med al-Qaida – skillnaden är att IS har mycket kraftigare bomber och mycket bättre vapen, konstaterar Magda Gad.

http://bloggar.expressen.se/nyhetsbloggen/2016/07/15/1483/

Så – om IS tappar mark så blir det fler stridigheter bland alla andra som inte kan hålla sams? Är det därför folk mördar varandra på våra  asylboenden och våra kära journalister menar på att de är krigsstörda?

En annan krönikör för Expressen, Magnus Falkenhed, rapporterar om  den andra oron, för de högerextrema rasister som ”de senaste månaderna börjat hetsa upp sig ordentligt på olika digitala forum. I slutändan kan det leda till en form av inbördeskrig”.

Det är väl inte förvånande att högerextremismen ökar i Frankrike, där det ju har smällt tre gånger nu! Händer det EN gång så tror man ju att det är en eller några få idioter, men händer det TRE gånger så är det ju folk som har förklarat krig! Ska fransmännen stillatigande sitta och se på? Det handlar om rasism mot vita,  hat mot kristna,  hat mot svarta muslimer som tror på fel sätt! Nu vet jag inte hur det är i Frankrike, men är det som i Sverige, där alla män är våldtäktsmän bara för att de är män, samtidigt som det bara är enstaka muslimer som är terrorister, ursäkta en korkad kvinna, men då FATTAR jag att högerextremism och andra hemskheter också ökar. Vilket jag VERKLIGEN inte vill se!

Att vara på plats, belysa och förklara strukturerna genom människorna vi möter kommer inte stoppa jihadisterna, eller tysta Donald Trump och hans likar, som längst bort på andra sidan profiterar på rädslan, raseriet och hopplösheten – men för alla däremellan, som fortfarande kan påverka, är det oerhört viktigt att läsa, lyssna och uppmärksamma hela bilden av de växande klyftorna, stängda gränserna och framväxande murarna, skriver Alselind. Helt rätt inställning, det är bara det att vi som befinner oss mittemellan upplever ofta att vi inte KAN påverka! Istället får vi höra saker som att vi är rasister om vi inte vill släppa in islamister i landet eller att vi inte ska vara rädda. Som om rädsla vore frivillig!

http://www.expressen.se/kronikorer/malin-roos/hur-ska-vi-inte-vara-radda/

Malin Roos skriver om en kompis som är på väg till Frankrike med sin familj, hon undrar hur hon ska kunna berätta för sin son om händelserna i Nice, han som har varit rädd hela våren för terrorattack under semestern i Frankrike.

Malin Roos kommer upptäcka världen med sina barn. Men vara rädd.

Själv blir jag gladare för varje minut att jag inte skaffade barn medans jag var fertil.

Att IS slår till mot just Frankrike beror tydligen dels på att de bombar i Syrien, men också på att landet har en stor muslimsk befolkning.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/wolfganghansson/article23179567.ab

Då kanske man faktiskt ska försöka få muslimska flyktingar att söka asyl i andra muslimska länder som inte är i krig. För de MÅSTE ju finnas. Annars, sorry, men i så fall funkar ju inte islam i världen – och  jag vill inte ha hit det!

Här kommer tips på hur man ska göra om man hamnar i en terrorattack:

http://www.metro.se/nyheter/sa-ska-du-agera-vid-attacker-och-terrordad/EVHpgo!IoV9c69ojqKM/

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: