När blev cannabis en partydrog?

Här, på fredagskvällen i en lokal i Marievik, stoppas vad polisen beskriver som en ”knarkfest”.

– Vi var tvungna att agera kraftfullt, de fester som arrangeras här är livsfarliga, säger Carolina Paasikivi, chef för polisområde Syd.

Men arrangörerna menar att polisen hittat på anklagelserna och att jakten nu blivit en prestigesak.

http://mobil.dn.se/sthlm/polisen-festerna-som-arrangeras-har-ar-livsfarliga/

Polisen menar att arrangörerna inte har tillstånd, men företrädare för Fritt forum, som anordnar festerna säger att det hela en sluten tillställning, endast för medlemmar, och att man därför inte behöver tillstånd.

– Vi följer lagar och regler här, säger Linus Nyström, som beskriver sig som en av arrangörerna och menar att polisen jagar dem av ideologiska skäl.

Men både hyresvärden och polisen säger då att festerna är ett tillhåll för partyknarkare! Det handlar om de så kallade ”partydrogerna” ecstasy, amfetamin, cannabis.

Men, ursäkta, när blev cannabis en partydrog? Är inte cannabis snarare en drog man kommer ner på efter partyt?

– Vi har hittat ett kryphål i lagen. Och de försöker precis på samma sätt använda paragrafer och lagar för att bromsa det. Det handlar helt enkelt om att vi har satt halva Stockholms jävla poliskår på plats – de vill stoppa oss, men rejven fortsätter och blir fler, säger Linus Nyström.

– Det handlar om öppettider, inte om knark. Vi vill kunna dansa till 8 på morgonen och det stör polisens rutiner. När vi inte gör som de säger tar de i med hårdhandskarna.

Festerna kommer att hållas open-air. Medans poliserna vaktar tomma lokaler. Borde de inte jaga terrorister istället?

Hjälp, säger jag bara!

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    DN har ju inte direkt gjort sig kända för att vara objektiva i sådana här frågor, men jag noterade att man skrev ”partydrogerna” inom citationstecken, så det är väl polisen som svamlar. Som du skriver, så är väl knappast cannabis en ”partydrog”, åtminstone inte om man med party menar rave. Däremot används cannabis ibland tillsammans med MDMA (det aktiva ämnet i ecstasy), men då kanske i synnerhet när effekten av MDMA släpper, vilket ju du var lite inne på när du skrev att man tar det när man kommer ner.

    Man skulle önska att polisen – och samhället i stort – kunde spendera lite mer energi på att istället stoppa upplopp, våldtäkter, hustrumisshandel och annat som faktiskt är destruktivt för omgivningen, men det tycks vara viktigare att försöka försvara en psykotisk ideologi.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: