Feministerna tiger om det som sker i våra förorter

Husbybon – och vänsteraktivisten – Zeliha Dagli drog igång en debatt förra sommaren om att hon ville umgås med sina väninnor och pyssla på kolonilotten utan att behöva kallas hora.

Röstfisket från V, MP och S gör att dessa partier inte vill kritisera islamister, menar hon.

Då hon har tagit upp detta med kvinnor på ett fik i Husby så kom det genast fram män till dem och sade att de var horor och att de ville bli svennar och fiender till religionen. Förorterna har blivit samhällen med en feodal machokultur där bröderna kontrollerar sina systrar. Och enligt undersökningen ”Varken hora eller kuvad” så upplever 82 % av flickorna att de kontrolleras av familjen och att det inte får umgås med vilka de vill.

Zeliha Dagli menar att detta med könssegregering på till exempel badhus är en idé som lånats av islamister. Själv är det också en tillbakagång. Det var förr i tiden man hade flickskolor och pojkskolor. Och vad kommer nästa gång. Skolor för homosexuella? Badhus för invandrare?  Apartheid kallar jag sådant.

Polis och politiker måste sätta ner foten mot detta. Kvinnor ska kunna röra sig överallt. Och nog är det väl typiskt att de politiker som hävdar att de är SÅÅ mycket feminister inte tar det som sker i våra parallellsamhällen.

http://www.svd.se/feodal-machokultur-rader-i-fororten/om/ledare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: