Burka och niqab får gärna förbjudas för mig

Sophia Jarl skriver i Aftonbladet att burka och niqab inte är religiösa symboler utan enbart är ett uttryck för att förtrycka kvinnor. Man bör faktiskt genom lagförslag hjälpa de kvinnor och flickor som förvägras ett självständigt liv.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article23243877.ab

Sverige är ett sekulärt samhälle, men vi har religionsfrihet. Detta ska inte begränsa folks frihet. Själv kan jag tycka att var sak på sin plats. Jag är inte troende, men inte skulle jag gå in i en kyrka eller synagoga i top  och kort kjol. Även att om Gud nu skulle finnas så lär hen veta hur jag ser ut ändå. Med stor mage och allt.

Skolan ska lära ut jämställdhet, ändå accepteras att flickor döljer sig. Man kan säga till tjejer att inte bära korta kjolar, eftersom det är sexualiserande. Varför tillåter man då denna form av sexualisering?

Sophia Jarl går längre och menar att man i jämställdhetens namn gott skulle kunna göra som i Frankrike, dvs förbjuda heltäckande klädsel på offentliga platser, precis som att nakenhet är det. Okej, säger kanske någon nu, på vintern är man ju heltäckt på grund av kylan. Men då visar man ju i regel iallafall större delen av nyllet, ju!

94% av de som röstat i detta debattinlägg håller med Sophia. Här är en till. Och jag kan bli otroligt trött på denna inkonsekvens från de, främst inom vänstern, som anser att alla, i synnerhet svenska, män är våldtäktsmän, samtidigt som de inte vill förbjuda de symboler som är kvinnofientliga. De är lika inkonsekventa som de som menar att enbart muslimska män förtrycker. Men det muslimska förtrycket tycks man acceptera. Antagligen av rädsla för att bli kallad för rasist, vilket är värre att vara än att vara våldtäktsman i detta land. Det är bara det att om man anser att det är okej att förtrycka kvinnor  i antirasismens land, då vet man inte vad rasism är.

Nej, tänk efter lite, va!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: