I detta ordval har påven rätt

I ett privat möte med biskopar från Polen sa påven Franciskus att det är hemskt att barn lär sig i skolan att ”kön kan vara ett val”. Påven la också till att vi idag lever i ”en tid där vi raserar bilden av människan som guds avbild”.

http://www.metro.se/nyheter/paven-hemskt-att-barn-lar-sig-att-de-kan-valja-sitt-kon/EVHphc!56fIvvJE5CJ1Y/

Ja, om man använder ord som ”välja” så kan jag förstå att han tycker det är fel. Jag tror nämligen inte att en transperson ”väljer”. De KÄNNER sig som det motsatta könet. Eller något annat.

Och om man nu VÄLJER kön så borde ju folk välja att bli män eftersom det är SÅÅÅ synd om kvinnor, vi lever i ett patriarkat, kvinnor har det jobbigt med mens och det är riskabelt att bli gravid.

Så jag hoppas VERKLIGEN att påven har missförstått att man i skolor tala om att VÄLJA! Kön väljer man lika lite som hudfärg. Däremot kan man förändra om man känner att man inte trivs med sin kropp.

Sedan skulle jag kunna skriva ett långt inlägg om ifall staten ska bekosta bröstförstoringar, hudblekningar, penisförlängningar eller att folk vill se ut som katter. Det finns folk som känner sig fel och mår dåligt av sina kroppar för att de är för bleka eller inte har en svans därbak som de kan svänga med också.

Och nej, du ska aldrig hata den du är! För som RuPaul mycket riktigt säger – kan du inte älska dig själv, hur ska du då kunna älska någon annan?

Får jag höra ett ”amen”?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: