Inte bra att göra som Miljöpartiet

Malin Wollin skriver i Aftonbladet att USA:s nya president ska vara en kvinna – för att det ska vara en kvinna, helt enkelt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/malinwollin/article23278056.ab

Hur tänker man där? Miljöpartiet tog in folk som hade invandrarbakgrund bara för att de hade invandrarbakgrund. Det blev ju inte så bra.

Jag vill också att Hillary Clinton ska ta hem det hela, men inte för att hon är kvinna utan för att hon verkar vara mindre hatisk än Trump. Men vi behöver inte mer sexism och könssegregering här i världen. Det räcker med att man i Sverige har badhus som vissa timmar bara är öppet för kvinnor.

Vilket en småbarnsmamma i Gottsunda, som har både pojkar och flickor fick erfara.

http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/galna-badregler-sexualiserar-barn/

Chefen för badet, Stephanie Parke, förklarar tilltaget för UNT: ”För oss är det ett möjliggörande i stället för ett uteslutande.”

Nej, Stephanie Parke. När man sluter entrén så att vissa människor stängs ute, då ute-sluter man. Stå ditt kast.

Men Parke har ett ömmande skäl: hon tänker på kvinnorna. Badet har kvinnotider för att det finns kvinnor som på grund av ”religion, kroppskomplex eller bara en tanke om gemenskap” undviker badet om manspersoner syns av.

Kroppskomplex? Så för att vissa kvinnor har komplex så utestängs män från kommunala anläggningar? Ska män som har komplex också ha vissa tider? Snacka om sjuk syn på både kvinnor och män!

Religion? Sverige är ett sekulariserat land, varför ska religion prägla det offentliga rummet?

I grunden handlar badets dikeskörning förstås om att Stephanie Parke & Co inte har tänkt efter ordentligt. De vill att stackars kvinnor från stackars andra kulturer ska få komma ut och simma. Sagt och gjort.

De har inte tänkt längre. De har uppenbarligen inte alls tänkt på larmen om växande reaktionära patriarkat i vissa förorter. Om nätverk av män som, enligt Zelia Dagli, sprider rykten om kvinnor som inte håller sig på mattan: ”Ni vill bli svennar, ni är horor som vill hoppa från säng till säng, ni är kuffar, fiender till religionen.”

Har Gottsundabadet frågat sig om det i själva verket är den makthierarkin man understödjer?

Och har man funderat över om badet, genom sin ”girls only”-policy, medverkar till sexualiseringen av barn? Detta i en tid när vuxna byter kön som aldrig förr och man i stället försöker avsexualisera. Samtidigt som man har hen-dagis så har man separata badtider för de med snippa. Då är de med snopp inte välkomna. Även om de är fem år och knappast våldtäktsmän.

Det är sådana här saker som gör att jag aldrig skulle kalla mig feminist. Eller rösta på MP

 

 

 

2 svar so far »

 1. 1

  Asp said,

  Bra inlägg, Pinglan! Jag tycker att du slog huvudet på spiken flera gånger. Det känns obegripligt att sådant som det här med Gottsundabadet ses som rimligt i Sverige, men det är tydligt att vissa former av diskriminering är helt i sin ordning i det här landet.

  • 2

   Pinglan said,

   Ja, jag kan då bli riktigt trött på den inkonsekvens och det hyckleri som präglar detta land! Viss form av diskriminering tillåts medan annan fördöms. Som jag skrivit i många inlägg den senaste månaden så hyllas man om man hatar ALLA män, men får fan för om man hatar ALLA muslimer!

   Och, jo, jag har kommit till skott och börjat söka jobb utomlands nu…


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: