Heja Britta!

Det är klart att det finns svenska värderingar.

Det är konstigt att förneka det.

Våra värderingar är starka och en nyckel till att få tillvaron att fungera i det här landet.

Att stå för de värderingar som styr Sverige är viktigt för många av oss. Det är bra att kloka ledande politiker börjat formulera vad de handlar om. Annars riskerar vi att fältet lämnas fritt för rasistiska partiers och gruppers förvrängningar och lögner.

http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/svenska-varderingar-finns-och-de-ar-starka/

Detta skriver Britta Svensson i Expressen.

Hon skriver om att det är förbjudet med kroppsbestraffning och att ingen får missgynnas på grund av sitt kön. Barn är unika individer och har sin egen frihet till sin egen kropp. Kvinnor könsstympas inte utan får bestämma över sin egen kropp och sexualitet. I Sverige är sexualitet något nästan heligt (vilket kan diskuteras om det är bra eller dåligt, asexuella har det inte för kul alla gånger här, men, asexualitet är inte förbjudet och ingen har rätt att tvinga kvinnor att ha sex eller föda barn).

 

”Så varför dessa protester när svenska politiker börjar prata om svenska värderingar? Jag blir helt konfunderad. De svenska värderingarna som är så extrema i omvärldens ögon, är ju samtidigt helt grundläggande för de flesta av oss som bor här.

Om vi gillar dem borde vi vara beredda att med näbbar och klor försvara dem.

Man måste inte tycka att svenska värderingar är överlägsna andras. Men vad vi än tycker om dem så finns de där”, skriver Britta Svensson helt riktigt. Det är ju faktiskt till och med frivilligt att fira midsommar.

Sedan kan man ju bli lite trött på att hon skriver att de som är emot invandring eller inte är feminister inte delar dessa värderingar. Det är väl olika bland dem som bland alla andra.

Men på det stora hela – Heja Britta!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: