Detta låter ju som taget ur ”Hassan”

I princip allt i Ann-Louise Danielssons kafé och restaurangverksamhet som ligger utanför Orsa i Dalarna är bakat på plats i köket på kafét i Orsa i Dalarna. Hon öppnade verksamheten i juni och i förra veckan genomförde Orsa kommun en livsmedelsinspektion av verksamheten. Miljökontoret hade anmärkningar på att Ann-Louise Danielsson skyltade om att sortimentet var ”hembakat” och ”hemlagat”, rapporterar dt.se.

Kommunens inspektör menar att det kan uppfattas som vilseledande för kunderna och att hon borde ha en skylt som förklarar att allt tillretts på plats i kaféet. Eller skriva ”härbakat” i stället för ”hembakat”.

http://www.metro.se/nyheter/ann-louise-bakar-allt-sjalv-pa-kursgarden-far-inte-skylta-med-hembakat/EVHphi!JPp1X9W3sPLHA/

Detta påminner mig om ett samtal från ”Hassan” till en grillrestaurang som borde säga att deras potatismos var ”kiosklagat” och inte ”hemlagat”.

Folk som handlar bakverk och mat vet väl för sjutton hur man använder svenska ord! Och de som inte vet det lär sig väl på språkkurser och sfi – eller?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: