I USA forskar man – i Sverige vill man förbjuda allt bruk!

USA öppnar upp för mer forskning om marijuana för medicinskt bruk. Det väntas myndigheter presentera på torsdagen. I nuläget får bara ett universitet i USA, University of Mississippi, odla drogen för vetenskapligt syfte. Delstaterna Alaska, Washington, Colorado och Oregon tillåter dessutom användning av marijuana för rekreationsändamål bland vuxna.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-tillater-mer-forskning-om-marijuana/

Här i Sverige är det andra tongångar. För en dryg månad sedan kunde man läsa en insändare  i ”Vårt Kungsolmen” som önskade öppna marijanabarer för att få bort alkoholstöket.

Men i den pappersupplaga som landade i min brevlåda i morse förfasar sig läkaren Torbjörg Hagström från Farsta över att det finns förespråkare som menar på att cannabis är ofarligt. Den som super på lördagen är nämligen nykter på måndagen, men röker du på är du en trafikfara i 14 dagar!

Jaha. Så det är farligt att korsa en gata i Holland? Där måste ju folk röka på som fan eftersom det är så lättillgängligt och därmed vara livsfarliga bilförare – eller? Mig veterligen är det mest turister som röker på där. Holländare gillar cannabis lika mycket som svenskar gillar surströmming och halsband gjorda av älgskit.

Enligt Drugsmart, som ändå är anti, säger man att det beror på vilka tester man använder då man avgör hur länge man kan påvisa cannabis i urin. Tyvärr säger de inget om hur länge man har det i blodomloppet.

Hur länge sitter hasch kvar i kroppen?

Denne läkare räknar vidare upp alla risker med cannabis, så som lungcancer, skador på DNA, ökad psykosrisk vid en enda användning – och den kända haschpsykosen!

Som läkare tycker han att det är okej att dricka alkohol då och då (inget snack om risk för beroende eller att drabbas av delirium där, inte!) men han avråder bestämt att använda cannabis i någon form.

Jaha igen. Obama bär på kromosomfel, i princip alla svenska politiker är psyksjuka och i Holland är det farligt att korsa en gata och hur många som helst behandlas för lungcancer.

Jag tror inte heller att cannabis är ofarligt, inte alkohol heller. Och enligt en kompis till mig finns det samband mellan lightläsk och depressioner, det hade hon läst i en forskningsrapport någonstans. Andra menar på att det finns samband mellan godis och ADHD.

Men vill vi förbjuda godis och läsk för att DET kan orsaka psykisk ohälsa? Nej.

Så hur skulle det vara om man tänkte till lite även då det gäller cannabis?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: